Geçtiğimiz ay içinde de gitmiş, Belediye Başkanı sayın Ahmet Doğan’ın icraatları yanında, henüz gerçekleşmeyen ilçe kongresi için düşüncelerimi paylaşmış, özellikle ilçe kongresi sebebiyle yazdıklarımdan ötürü müsbet veya çok sayıda da menfi yorumlar almıştım.

Tehdit kokanları da vardı içinde. Olsun, biz haberimizi yapar, seçimler, kişiler, olaylar üzerindeki şahsi fikirlerimizi paylaşırdık. Bu bizim hakkımız olduğu kadar, eleştirmek de vatandaşın, okurun hakkı diye düşündük sürekli.

Haftanın ilk günü yine bu şirin ilçemizdeydim. Yaklaşık 35 bine yaklaşan nüfusu ile okuma yazma oranı en yüksek ilçede, hem tek liste ile gidilen kongrede AK Parti İlçe Başkanı seçilen sevgili Abdulkadir Kayıran’a hayırlı olsun demek, hem de söylendiği üzere 65 hektarın üzerindeki orman yangınında, görev sonrası uyuya kalan kahraman yangın söndürme ekibini ziyaret etmekti.

*

İlçe Başkanı, ki 2017’den bu yana, eski başkan Yunus Emre Dalkıran’ın yönetiminde olan ve ilçe başkan yardımcılığı yapan Abdulkadir Kayıran’ın yanına gittiğimde, oda çiçeklerle donatılmış olsa da, dikkatimi çeken ilk çiçek, Büyükşehir belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den gelen çiçekti. Başkan Kayıran da, “Sağ olsun, sayın başkanım ilk çiçek gönderen isimdi” demişti.

Tabi hayırlı olsuna gelenler çok. Şikâyetlerini, taleplerini iletenler de o kadar dolu. Sohbete başladığımda, 51 yaşındaki genç insana belediye olan uyumunu sordum. Sıkıntı olmadığını biliyordum ama bir de kendi ağzından dinlemek istedim. Yoktu… Başkanı gayretli, inançlı, kararlı ve dürüst buluyor, ilçe için biri şans, bir fırsat olduğunu yineliyordu.

Dağınık coğrafyası var bu ilçenin. Her karış toprağa hizmet götürmek kolay değil. Haliyle sorunları da var. Her ne kadar Belediye Başkanı Ahmet Doğan’dan dinlediysek de, bir de çiçeği burnundaki ilçe başkanından dinlemek gerekiyordu; “İçme suyu merkez dahil her yerde sorun. Bu yıl da kurak geçti zaten. Geben KIRKSU’dan gelecek (30 km.lik mesafe ve Çokak üzerinden) içme suyu projesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör de destek olacak. Kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz. Bir diğer ki bize göre en önemli sorun, 60 km’lik Göksun yolu. Her ne kadar çalışmalar sürüyorsa da, bu kışa yetişemeyecek. Çalışma var, hem de on senedir devam ediyor. Ama bitmedi.  Oysa bu yolun bizim için hayati, ulaşım ve ticari bir rolü-önemi büyük.” demiş, merkeze 35 km. uzaklıkta dağlık alandaki yangından dolayı da, “Yüreğimiz yandı, bu ormanlar bizim akciğerimiz, nefesimiz, yazık oluyor!” ifadesini kullanmıştı.

*

Göreve geleli iki hafta dolmadan kendince bir hedef koymuş, 300’ün üzerinde üye kaydı yapmış Kayıran. Bu sayıyı artırmak, gençlik ve kadın kollarını aktif hale getirerek, görevlileri sahaya sürmek, seçmen üzerinde etkili olmak için çaba sarf ediyor.

Bu arada telefonları eksik olmazken, azmi, kararlılığı farkını ortaya koyuyor.

*

Bir parantez de 5-6 yıl önce ilçe başkanı olamayan ilçeye Belediye Başkanı olarak dönen sayın Ahmet Doğan’a açacak olursam, dürüstlüğü, gayreti, projeleri, yaptıkları ve yapacakları ile ilçe için bir şans, bir fırsat olduğunu belgelemiş adeta. 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde aldığı oy  oranı bunun da ispatı zaten.

*

Eğitime gelince… Bugün ülkenin dört biryanında, hangi kuruma girseniz, bir veya iki mutlaka Andırınlı bulursunuz. Çünkü okuma yazma oranı yüzde yüzlerde iken, şu son üç-beş senede bu rakam aşağı çekilmiş görünüyor. İlçede birçok kurum vekâletle yönetiliyor. Milli eğitim de bunlardan biri. İlçede 2 yıllık bir meslek yüksekokulu varken, Andırın halkı nitelikli, yani sınavlı, yani bir Fen Lisesi istiyor acil tarafından. Bunun bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapanlar, “İlçede fabrika yok, tesis yok. İşsizlik dersen, eh olduğu kadar. Tek umut eğitim, yani okumak. Bunun için, son senelerde düşen okuma yazma oranının yeniden zirveye çıkması için, nitelikli, yani sınavlı okula ihtiyaç var” diyenlerin de sayısı oldukça fazla.

En önemlisi, Belediye Başkanı Doğan’a ümit bağlayanlar, Andırın için çıkış yapabileceğine, ilçeyi hizmete boğacağına inananların sayısı fazla ve bu sayı her geçen günde artmaya devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol