Valla bal gibi gitmişler işte. Bir insanda Allah korkusu, utanma - arlanma, haramı bilmezse, niye gitmesin ki. Üstelik de bunu yapanlar dini, imanı, kul hakkını kimseye kaptırmayan sözde inançlı insanlar.

Samimi olmayan koltuk cambazları…

Yazılı ve görsel basına haber oldu. İnsanın okurken, dinlerken tüyleri diken-diken oluyor.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şu dar boğazda, şu ekonomik krizde ‘Tasarruf ve lüksten kaçının, israfa balıklama dalmayın!’ uyarısına rağmen, Ordu Belediyesinde görev yapan 9 yetkili amir, yani müdür vasıflı vasıfsız ve kul hakkı tanımaz kimseler, 9 ayrı araçla gidiyorlar bir toplantıya.

Toplantı da toplantı olsa, gam yemez insan!

*

Belediyelerde ne yazık ki saltanat hâkim. Har vurup harman savurma alabildiğine gitmiş geçmişte, belki günümüzde de yaşanıyor. Baksanıza, yaşanmasa yazılı ve görsel medyada haber olurlar mı densizler, hadsizler!

Daha çok yaşanıyor, daha çok ortaya çıkıyor üstelik. Sanki inadına yapıyorlar. Sayıştay raporlarına bakın, okuyun, göz gezdirin, insanın içi ‘cıızzz!’ ediyor. Lüks, şatafat ve israf haram olduğu halde, bile bile, üstelik de vatandaşın gözünün içine baka baka yapmıyorlar mı, insanın tepesi atıyor.

Büyükşehirde, yani bizde, yani Kahramanmaraş’ta özellikle Büyükşehir belediyesindeki araç israfını yazmayan kalmayınca, eh sağır sultan da duydu, herkesin haberi oldu.

Sanki kaymak tabakası…

*

Biz de bu şehirde çok rastladık. Bir açılış, bir toplantı olur, herkes ayrı araçla… Bir minibüse binip gitseler utanacaklar, bir yerleri eksilecek sanki. Yapmazlar, ayıp olur memurlarına karşı, vatandaşa karşı. Eşlerine karşı…

Yazık bu araçlara. Hepsi de lüks araçlar üstelik.

Su yakamıyor bu araçlar.

Haliyle Kahramanmaraş’taki bu araç israfı da vatandaşın tepkisini çekmişti. Tabi sayın Hayrettin Güngör olaya el koymasaydı, müdahil olmasaydı, ‘alın şu araçları vasıfsız insanların altından!’ demeseydi, vatandaşın dahi ruhu duymayacaktı.

*

Şimdi tasarruf devri. Türkiye zor günlerden geçiyor. Ekonomi, haliyle piyasa iyi değil. Esnafın tadı tuzu yok. Kan ağlıyor resmen. Mutfaklar yangın yeri üstelik.

Vatandaş bırakın yolu, bırakın asfaltı, bırakın alt-üst geçitleri, bırakın yedikuyular kayak merkezini ve kuzey çevre yolunu, akşam evine götüreceği ekmeği düşünüyor. Cebini yani…

Ama siz, lüks derdindesiniz, şatafat hevesindesiniz, gösteriş budalası modundasınız.

Allah’tan korkun, kuldan utanın!

Hadi sayın Güngör, temizle şu işi, bitiriver israfı, son ver israfa, lükse, şatafata!

*

Son olarak, meclis toplantılarını canlı yayınlattır. Borçları, alacakları, ödemeleri, israfları vatandaş da dinlesin canlı canlı.

Heyecanlı olacak zira…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol