Şimdi başlığı okuyunca, ‘Düğün değil bayram değil, bu seçim tartışması, takvim yaprakları neyin nesi?’ diyenlerin sayısı artmaya başladı.

Mart ayı tehlikeli, mart ayı dert ayı derler.

Gazete sayfalarına ne zaman göz gezdirsem, akşam ana haber bültenlerini izlesem, ya da tartışma programlarına takılsam, bir erken veya baskın seçim mutlaka gündeme geliveriyor.

Her ne kadar iktidar kanadından erken ya da baskın seçim dillendirilmese de, muhalefet partileri nedense bu meselede çok yangınlar. Sanki yangından mal kurtarır gibi hava estiriyorlar.
Gazeteleri okuyan, haberleri dinleyen vatandaş da, o konuşulanları, tartışmaları kafasında şekillendirip, kendi kendine hüküm veriyor, erken ya da baskın seçime dair başkaları ile iddiaya girdiği yetmiyormuş gibi, kendi aklı, kendi fikri imiş gibi de pazarlamaya çalışıyor.

*

Her gün bir erken veya baskın seçim takvimi konuşuluyor. Ertesi günü takvim gün atlıyor, ay atlıyor, karşıt olarak seçimlerin zamanında, 2023’te yapılacağı da ‘sözün bittiği yer’ olarak yerine oturtuluyor.

AK Partili arkadaşlarla, siyasilerle konuşuyorum, ‘Mümkün değil, seçim takvimi belli, 2023…’ diyenlerin aksine erken veya baskın seçimi diline dolayan yok.

Ancak muhalefet kanadı, özellikle çiçeği burnundaki partiler, erken seçim konusunda yangınlar. Sanki erken veya baskın seçim olsa iktidara gelecekler! Ha, kurulan, kurulacak olan ‘Demokrasi ittifakı’ önünüzdeki günlerde nasıl bir ortaklık kurarlar, nasıl bir strateji izlerler, bu meseleyi konuşmak için daha erken.

*

Artık herkes öğrendi.

Adalet ve Kalkınma Partisinden kopan DEVA ve Gelecek Parti’leri, seçime girme yeterliliğini ancak 2021’in Haziran itibarıyla elde edebiliyorlar.

Bir de, iktidar DEVA ve Gelecek Partileri teşkilatlanmadan, yapılarını güçlendirmeden, ayağa kalkmalarına fırsat verilmeden, sırf meclise girmelerini engellemek için baskın veya erken seçim gündeme gelebilir mi, iktidar sıcak bakar mı, bilemem.

Derim ya, siyaseti bilen, anlayan biri değilim.

Şu da söyleniyor, “Muhalefet derlenip toparlanmadan baskın veya erken seçime iktidar sıcak bakabilir!”

Muhalefete bakarsanız, hepsi de potansiyel iktidar ortağı. Kendini iktidarda sanıyor, görüyor. “Daha dün bir bugün iki, benim etim ne, budum ne!’ deyip matematik bilmediği gibi, muhasebeden de anlamayınca, vatandaşı iknada sıkıntı çekiyorlar.

*

Özetlemem gerekirse, kişisel kanaatim, 2021 Mart’ı iddia edemem de, Haziran ayında bir erken seçime hazır olun!

Hadi, bağlayın kemerlerinizi, uçuşa geçebiliriz!

Ben demiyorum, 2021’in fotoğrafına baktığımda, takvim yaprakları Haziran ayını gösteriyor.

ABD’nin yeni başkanı Biden’in bize bakışı, iç ve dış politikadaki gelişmeler, iktidarın ekonomik, sosyal ve siyasi atağa geçip geçmeyeceği, muhalefetin kantardaki ağırlıkları baskın veya erken seçim için kriter oluşturacak.  

Uçuş için hazırsanız, hadi, bağlayın şu kemerlerinizi…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol