Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR Nilden Bayazıt Postalcı PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI

Bu haber kez okundu.

TIP FAKÜLTESİNDE KEYFİ TUTUM
 Sağlık Sen Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Sağlık çalışanları kutsal bir görev ifa ediyorlar. Onlar, yardımına ihtiyaç duyduğumuz her an halkımızın yanında. Gece, gündüz, tatil, bayram demeden fedakârca hizmet etmeye devam ediyorlar, büyük fedakârlıklarla halkımıza hizmet üreten sağlık çalışanları, maalesef hak ettiği döner sermayelerini yıllardan bu yana alamıyor, yoğun iş yükü altında eziliyor, adil olmayan çalışma koşullarında çalıştırılıyor ve mobbing benzeri uygulamalara maruz kalarak ciddi şekilde yıpranıyorlar. 

Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten idarecilerin keyfi tutum ve davranışları, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozuyor” dedi.


İNSANI KÜÇÜMSEME, TACİZ VE BOBBİNG UYGULAMALARI

Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeğinin sonucunda elde ettiği hakk olduğunu ileri süren Başkan Demirci, sabit ödeme dışındaki ek ödemeleri tıp fakültesi çalışanlarının 2.5 yıldır alamaması çalışanların kendine güvenini düşürmekte, motivasyonlarını bozmakta, huzursuzluğu artırmakta ve büyük bir haksızlığa yol açmakta olduğunun altını çizerek, “Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde ve diğer üniversite hastanelerinde bu sorun büyük ölçüde aşılmış olmasına rağmen KSÜ Tıp Fakültesi hastanesinde bu sorunun 2.5 senedir düzeltilememesi kurum idarecilerinin bu işe nasıl baktığının ve önemsemediklerinin açık ve net bir göstergesidir.

Bizim için insan onuru ve şahsiyeti herşeyin üzerindedir. Bu sebeple insanı küçümseme, beğenmeme, taciz ve mobbing uygulamaları sağlık çalışanlarının hakkettiği bir uygulama değildir. Sağlık Sen ailesi olarak bu tarz uygulamaların her zaman karşısında olduk olmay da devam edeceğiz. Biz çalışanın, haksızlığa uğrayanın yanında; haksız uygulama yapanların karşısında olacağız. Gerekirse bu konuda yasaların bize tanıdığı tüm hakları kullanacağız” diye konuştu.


HAKA VE MENFAATLARIN KORUNMASI ADINA

Başkan Demirci, son olarak şunları söyledi; “Tıp fakültesi çalışanları olarak sorunlarımız büyük ama kapanmayacak kadar derin değildir. Konuşmamın başında da söylediğim gibi tıp fakültesi hastanesi Kahramanmaraş’ın en güzide ve özenilerek bakılması gereken bir hastanesi olmalıdır. Maalesef yaşadığımız bu süreçte bu sağlanamamıştır

‘Bizim için üyelik; atılan sıradan bir imza değil hak ve menfaatlerimizin korunması adına bize teslim edilen bir emanettir’ söylemi ile hareket ettiğimizden tüm Kahramanmaraş sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ve özellikle tıp fakültesi hastanesi çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada onların yanında olacağımızı ve bu sorunların çözümünün takipçisi olacağımızı bildirir hepinize saygılarımızı sunarız”

Başkanın açıklaması ardından hazır bulunan üyeler başkanı alkışladılar. 








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol