Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR Nilden Bayazıt Postalcı PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI

Bu haber kez okundu.

KUYBU; HİZMET VE MARAŞ SEVDALISI
 12 Ocak Pazar günü Fuar Merkezi'nde yapılan seçimlerde ezici farkla yeniden Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçilen ve 4 Mayıs Pazar günü Sabancı Kültür Merkezinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimine hazırlanan ve seçildiğinde üçüncü dönemini yaşayacak olan başarılı sivil toplum kuruluş kanaat önderi Ahmet Kuybu; "Hizmete ve başarıya her zaman devam diyen, bir kez daha başkanına sahip çıkan erdemli esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek oldular. Biz de, yönetim kurulu üyelerimle, vefakar arkadaşlarımla vefaya sadık kalarak, günün 24 saatinde Türkiye’nin her yerinde esnafımızın hizmetinde; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada olmaya devam edeceğim. Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulunda, büyük bir çoğunlukla beni ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımı tekrar seçen vefakâr üyelerimize minnete borçluyum. Bize oy veren ya da vermeyen tüm üyelerimizin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da görev süremizde her türlü sorununda yanlarında olarak çözümleyeceğimizin bilinmesini isterim" demişti.

Seçimler gelir geçer. Seçilen başkanların omuzlarına binen yük artar. Sorumlulukları gereği daha çok çalışmak zorundadırlar. Kuybu da bu inançla, bu aşk ve şevkle çalışıyor, esnafına hizmet veriyor.


ESNAFIMIZA VE ŞEHRİMİZE SEVDALIYIZ!

Kahramanmaraş esnafı, bu bilinçle her zaman Ahmet Kuybu’nun yanında oldu. esnafın babası, can simidi Kuybu da, her zaman tek düşüncesinin Mevla’nın rızasını almak olduğunu söylüyordu. “Biz Kahramanmaraş sevdalısı insanlarız. Kentimizin adını yaptığımız çalışmalarla tüm Türkiye'ye duyurduk. Odamızı örnek alınabilecek odalar arasına sokmayı başardık. Dün olduğu gibi ortak paydamız olan Kahramanmaraş'ımızın adını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Protokolümüzle, yerel yönetimlerle, siyasilerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ve oda başkanlarımızla uyum içerisindeki çalışmalarımız devam edecek olup, daha iyi yaşanabilir bir Kahramanmaraş için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Şoförler ve Otomobilciler odamızın yönetimine Mevla’mın rızasını alarak talip oldum. Görev sürecimce bütün gayretim Mevla’mın rızasını kazanmaktı.”


PAYLAŞMADAN YANA LİDER

Kentte, her kesimden vatandaşın sevgisini ve haklı gururunu kazanan Kuybu, bakın sözlerini nasıl tamamlıyor: “Şiarımız, şoför esnafımın olduğu kadar, odalarımıza bağlı tüm esnafımızın işlerini ve yaşamlarını kolaylaştırıp zenginleştirmek olmuştur. Esnafımızın meslekteki sorunlarında, özel meselelerinde gece gündüz demeden ben, yönetim kurulu arkadaşlarım ve personelim, esnafımızın ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin taleplerinde hep yanlarında ve hizmetlerinde olduk. Bundan sonra da Türkiye’nin neresinde olursa olsun gece gündüz demeden esnafımızın ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin her zaman hizmetinde olmaya şevkle devam edeceğiz”

Türkiye’nin her yanında imzası bulunan, sözü geçen, hatırı sayılan ve liderlik vasfı taşıyan Kuybu’ya tüm esnaf kefil oluyor iken, önüne çıkacak engelleri aşabilecek tek adayın Kuybu olduğu fikrinde birleşiyorlar.

ESNAF, “KUYBU BİZİM BABAMIZ!”

 

4 Mayıs günü yapılacak olan Birlik Genel Kurulu için esnafın da düşüncelerini alalım istedik. Her kesimden esnafla konuştuk, onlara seçimi, Kuybu’yu sorduk.

Bakın ne dediler: “Başkanımız Kuybu seçildiğinde 3. döneme imzasını atacak. O, her zaman başarı öyküsünü yazmış bir usta yazar. Parmağımıza toplu iğne, ayağımıza çivi batsa, gecesi gündüzü yok, hep yanımızda oldu. Karşısına kim çıkarsa çıksın, kim aday olursa olsun, bizim oyumuz, rengimiz Ahmet Kuybu olacaktır. Bize düşen, zamanını,  odanın ve birliğin imkânlarını seferber eden insana, büyük lidere, büyük başkana destek olmaktır. O, kalitesini, hizmet sevdasını kanıtlamış bir liderdir. O her zaman bankodur!” şeklinde konuştular.

Şimdi bütün gözler yapılacak olan genel kurula ve bir kere daha güven tazelemesi beklenen Ahmet Kuybu’ya çevrilmiş durumda.

Çünkü herkes de biliyor ve inanıyor ki, sadece Ahi’lik haftasında değil, zamanın durmadığı her fırsatta, odaları, Birliği şaha kaldıran, adını duyuran Kuybu bir kere daha zaferi kazanacak.

YAPTIKLARI, YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR

 

Yola çıkan herkes, kuşkusuz kazanmak ister. İnsanoğlu genellikle kendini düşünür. Kendi kazanırsa, şehrin de kazanacağına ilişkin algı içinde olduğundan, kendine oynamayı sever. Bireysel düşünür, kolektif oyundan kaçar.

Paylaşmayı kendine göre yorumlar.

Oysa Ahmet Kuybu…

Önce şehrim, önce esnafım, sonra ben, düşüncesi ile hareket etmiştir. Paylaşmadan, yardımlaşmadan yana olan inançla, bugüne kadar gelmiş geçmiş esnaf Birlik Başkanları içerisinde iz ve eser bırakmış kimliği ile öne çıkıyor.

Bürokrasi ile siyasi cenah ile, yerel yönetimlerle barışık içinde olduğundan, esnafın da sorunlarını taşımayı, masaya yatırmayı ve sorunlarına çözüm getirmeyi bildiğinden, Maraş’ta, Ankara’da ve Türkiye’de hatırı sayılır, tanınır sivil toplum liderleri içerisinde yer edindi.

Yaptıklarını bırakıyorum bir yana, yapacaklarını bekleyin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol