Öne Çıkanlar İL BAŞKANI DOĞAN BAŞVURUSUNU YAPTI SATRANÇ TURNUVASI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ SOSYAL DEMOKRAT YEMEĞİ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

FATMALI -YEŞİLKENT MAHALLESİ YOLUNU İSTİYOR!

Muhtarı da Şeref Kalay. Mahalle halkına sürekli söz verilmiş muhtar tarafından. Aha bu gün, aha bu hafta, aha bu ay denilerek kilit parkesi yapılmamış.

Şimdi… Önümüz kar-kış. Yağmur-çamur. Yol topu topu 500 metre ya var, ya yok. Acilen kilit parke yapılmasında fayda varken, mahalle sakinleri Muhtar Şeref Kalay’ın gayretini, icraatını bekliyor.  İnsanlar da; “Haydi Muhtar, sana inandık, sana güvendik. Kiminle yapacaksan, irtibata geç, şu bozuk yolu kilit parke döşet. Giderken ne üst kalıyor, ne baş. Ürünlerimiz toz toprak içinde, ne yiyebiliyoruz, ne satabiliyoruz. Mahalleli senden bunu istiyor. Yağmurda, karda çamurda gidip gelmekten usandık, artık bu işkenceden kurtulalım.” diyerek işin vahametini, ciddiyetini sergiliyorlar.

FATMALI ADI NEREDEN GELİYOR?

Şehir efsanelerine inanan insanlar şunu söyledi, “Bir zamanlar köy olan bu yerleşim alanında, Fatma isminde şen-şakrak, ama herkesin yardımına koşan, sevimli mi sevimli, ebelik dahil her işe, herkesin işine yardımcı olan Fatma isminde bir kadın varmış. Onun iyi niyeti, yardımseverliği, sevimli ve gayretli hali yöre insanlarına ışık olmuş, o günden sonra yörede kız çocukları dünyaya gelen aileler, kızlarına Fatma adını vermişler. Bugün bu mahallemizde, her evde mutlaka bir Fatma adına rastlamak mümkünmüş.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol