O kadar da iddialı yazıyorum, bu şehirde şehrin dinamikleri, akil insanları dediğimiz, diyebileceğiniz sivil toplum kuruluşları bittiler, tükendiler.

Konuşan yok, fikir üreten yok! Tuğla üstüne tuğla koyan yok! ama duvardan bir tuğla nasıl olur da alırım gayretinde herkes!

Bu yazı bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Zaten onlarında hoşuna gitsin veya  gitmesin diye yazmıyorum. Beğenen okur, içinden teşekkür eder, ‘ulan helal olsun, adam doğruları, gerçekleri yazıyor!’ beğenmeyen de burun kıvırır, ‘hadi be, bu ne biçim yazı’ deyip dudak büker, yazıyı yarıda bırakır.

Tercih sizin!

*

Sokaktaki vatandaş konuşuyor, hem de yüksek sesle, sesi, çığlığı, feryadı duyulur veya duyulmaz, o siyasilerin, bürokrasinin bileceği şey, ama sivil toplum kuruluşlarının gıkı çıkmıyor.

Temsil anlamında sıkıntı zaten haddinden fazla büyük!

Ancak, ‘aşure var, gelin yiyin!’

Birilerinin dayatması, birilerinin darbesi, birilerinin baskın seçimi ile başarılı, temsil kabiliyeti olanları saf dışı bıraktınız, suskunluğu, hareketsizliği ilke edinenleri başkan diye getirip milletin başına taç ettiniz, sonra da isyan ediyorsunuz, ‘eyvah, biz nerede hata yaptık!’ diyorsunuz.

Oysa atı alan Kahramanmaraş’ı, pardon Üsküdar’ı geçiyor!

Olan bu şehre oluyor!

*

Sonra kabahati siyasilere yüklüyorlar. En kolayı o ya! Kardeşim, siyasi cenah proje üretmez, sen vereceksin eline projeyi, o takip edecek. Hayata geçmesi için uğraş verecek. Toplumun yararına ise peşine düşüp tamamlanması için elini taşın altına koyacak! Siyaset bunun için var!

Hem bu şehrin dinamikleriyim, hem bu şehrin akil insanıyım diyeceksin, sonra her şeyi siyasetten bekleyeceksin!

Yedirmezler onu! 

Siyasileri çalıştıracak, harekete geçirecek olan şehrin dinamikleri, yani sivil toplum kuruluşlarıdır.

Duvardan tuğla çekiyorsunuz, duvar yıkılıyor, siyaseti suçluyorsun! Bir hizmet gelmeyince, bir proje hayata geçmeyince, siyasileri günah keçisi ilan edip kenara çekiliyor, sonra da kis kis sırıtıyorsun!

Neyin peşindesiniz, neyin hesabındasınız!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol