Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR Nilden Bayazıt Postalcı

Bu haber kez okundu.

HAYSİAD; MANEVİ DEĞERLERİMİZ İŞ DÜNYASINA TAŞIYORUZ
 HAYSİAD KİMDİR?

Başkan Hüseyin Güner, öncelikle derneğin tarihçesini ve kuruluş amacını anlatarak şu ifadeleri kullandı: “Hay Sanayici ve İşadamları Derneği (HAYSİAD),  manevi değerlerimizi ve manevi dinamiklerimizi iş dünyasına taşıyarak, iş ahlakını geliştirmek ve bu düşünce ve ilkeleri benimseyen iş adamlarını aynı çatı altında toplamak için 2010 yılında İstanbul da kuruldu.

HAYSİAD, Yurt içinde ve Yurtdışında iş adamalarını, serbest meslek mensuplarını, akademisyenleri, özellikle Anadolu esnaf ve tüccarını bir araya getirerek, kişisel, maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin iş ve işleyişlerini geliştirmek, arge – inovasyon projeleri üretmek için çalışmayı hedef edinen bir sivil toplum kuruluşudur.

Geneli Hayrat Vakfı müntesiplerinden müteşekkil olan HAYSİAD, Hayrat Vakfı’nın milli ve manevi değerlerimizi yayma, yaşatma ve imar etme gayesine iş dünyası olarak destek olmaya çalışmaktadır.

Dernek altı yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’de 1280 üye sayısına ulaştı. Şuan iki resmi il şubesi, 61 İl de Temsilciliği, 11 Bölge Temsilciliği ve 14 Sektörel Komisyon ile faaliyet göstermektedir.

Yurt içi ve yurtdışı birçok fuar organizasyonları ve yurtdışı ticari iş gezileri, uluslararası iş formları, komisyon çalışmaları yapan dernek, sosyal sorumluluk projelerini de öncelikli hedefi olarak belirlemiştir.  Bu bağlamda Hayrat İnsani Yardım Derneği ile yaptığı protokol ile bu hedefini de icraata dönüştürmüştür. Ortadoğu’da ki insanlık dramını bir nebze hafifletebilmek adına, insani yardımlarla sorumluluğunu yerine getirmek için tüm imkânlarını seferber etmektedir.

HAYSİAD Türkiye’nin 2023 vizyonu hedeflerine inanıyor ve bu hedeflerin gerçekleşmesine yönelik her türlü katkı için yoğun çaba sarf etmektedir.

İstikrarlı büyümesini sürdüren HAYSİAD, 2015 yılında Kahramanmaraş’a resmi şubesini açarak, Kahramanmaraş ekonomisine ve maneviyatına katkı sağlamak için ilimizde faaliyet başladı.

Tek Bayrak-Tek Millet-Tek Vatan-Tek Devlet anlayışını benimsemiş olan HAYSİAD, bu kutsallara saldıran hain fitne odaklarına da her platformda şiddetle tepkisini ortaya koymuş ve bundan sonra da koymaya devam edecektir.

Devletin-Milletin ve İslam’ın bekası için her türlü fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Güçlü, ahlaklı ve manevi değerler için çalışan iş adamlarını bir araya toplayarak bu sürece katkı sağlamaya çalışan HAYSİAD, ‘’kemiyetin keyfiyete nispeten üstünlüğü yoktur’’ yani önemli olan çok olmak değil, kaliteli olmak düsturunu kendisine düstur edinmiştir.

İnşallah Allah’ın izniyle başarılı proje ve çalışmalarımız önümüzde ki süreçte de artarak devam edecektir.”

Formun Altı

Henüz bir yaşını doldurmamış olmasına rağmen dernek birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmış. Başkan Güner, gönül işi olduğunu vurguladı ve faaliyetlerinden şu şekilde bahsetti: 

 

SURİYELİ MUHACİR OKUL ZİYARETİ:

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Haysiad Üyelerinin de katkılarıyla, Hayrat İnsani Yardım Derneğinin açtığı K.Maraş’ta ki Suriyeli Muhacir Okulumuza, HAYSİAD Kahramanmaraş Şubesi bir ziyaret gerçekleştirdi.

 Okul Müdürü Hikmet Uzun yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta 50.000 e yakın Suriyeli’nin yaşadığı gerçeği ile bu alanda çok büyük bir eksiği gideren ve eğitim ihtiyacına cevap veren okulumuzda 400 Suriyeli Talebe, 13 Şube, 30 Öğretmen ve 2 Yönetici gayretle, takdire şayan bir hizmet vermektedir, tüm Türkiye’deki HAYSİAD Üyelerini Muhacir okulumuzu ziyarete bekliyoruz dedi.
Ziyarette, HAYSİAD Kahramanmaraş Şubesi Yönetimi ve Üyeleri, öğrencilerle tek tek sohbet etti ve çeşitli hediyeler takdim ettiler. Bazen duygusal, bazen de tebessüm dolu anların yaşandığını dile getiren Şube Başkanı Hüseyin Güner, okulu sık sık ziyaret edeceklerini ve ihtiyaçları karşılamak noktasında da yardımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.
Suriyeli Muhacir kardeşlerimizin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için bu okulu açan, başta Hayrat İnsani Yardım Derneği ve bağışçılarına ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Güner, ayrıca Okul Yöneticileri Hikmet Uzun, Abdülbasit Bey’e ve Kıymetli Öğretmenlerine, hizmetlerinden ve fedakarlıklarından dolayı Haysiad Kahramanmaraş Şubesi adına teşekkür etti.

İSLAM TİCARET HUKUKU KONULU PANEL:

Haysiad Kahramanmaraş Şubesi Üyeleri aylık istişare toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda, 2015 hedefleri görüşüldü. Ardından Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Sn. Ferudun Işıklı, Akademisyenler, Sn.Uğur Kocabey ve Sn.Sinan Ağdaş'ın katılımları ile üyelerimizin ticaret hayatında ki sıkıntılarını konu alan,'' İslam Ticaret Hukuku’’ adlı bir panel gerçekleştirildi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE ULUSLARARASI PANEL:

 

Haysiad Kahramanmaraş Şubesi '' Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz (sav)'' adlı uluslararası panele sponsor olarak destek verdi.
Kahramanmaraş'ta, dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Türkiye 'de eğitimlerini sürdüren öğrencilerin katılımıyla " Dünya Gençlerinin Dilinden Efendimiz" konulu panel düzenlendi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panel Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Hayrat Vakfı K.Maraş Temsilcisi, Ferudun Işıklı ,İDSB Genel Sekreteri ve İnsani Yardım Platformu Koordinatörü Av. Ali Kurt ve Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Celaleddin Cengiz Günaydın'ın açılış konuşmalarını yaptılar.

Suriyeli Bişara Şami' nin okuduğu şiirin ardından, dualar edildi. Etkinliğe, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

HAYSİAD SEKTÖR KOMİSYON TOPLANTISI:

HAYSIAD  Türkiye Sektör Kurulu Toplantısı, Sektör Kurulu Başkanı
Sn. Celal Yılmaz ve Sektör Başkanları'nın katılımlarıyla HAYSIAD K. Maraş Şubesin ev sahipliğinde K.Maraş’ta de icra edildi.

BAKAN FİKRİ IŞIK İLE TOPLANTI:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kahramanmaraş esnaf odaları ile derneklerin başkan ve üyeleriyle Mado Sarayı'nda bir araya geldi. HAYSIAD olarak iştirak ederek iş dünyanısının sıkıntılarını kendilerine ilettik.

BAKAN ALİ BABACAN İLE KAHVALTI:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Kahramanmaraş iş adamları ile kahvaltıda buluştu. Toplantıya HAYSİAD olarak iştirak ettik.

SURİYELİ MUHACİR OKULU KARNE TÖRENİ:

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriyeli Muhacir Okulunun karne törenine HAYSIAD K. MARAŞ ŞUBESI olarak katıldık ve talebelere çeşitli hediyeler verdik. 430 mazlum ve masum çocukları sevindirmek ve onların mutluluklarına ortak olmak üyelerimizin çok duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Yapılan bu güzel hizmet ve eğitim için emeği geçenleri tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

HAYSIAD GELENEKSEL IFTARI:

   Hay Sanayici ve İşadamları Derneği (HAYSİAD) Kahramanmaraş Şubesi’nin tertiplediği geleneksel iftar yemeği, iş ve siyaset dünyasını bir araya getirdi. İftar programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal DEBGİCİ, İl Sağlık Müdürü Murat COŞKUN, Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ferudun IŞIKLI, Haysiad K.Maraş Şube Başkanı Hüseyin GÜNER, Haysiad Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Haysiad Üyeleri ve K.Maraş İş adamları katıldılar.

 Haysiad K.Maraş Şube Başkanı Hüseyin Güner iftar sonrası misafirlere yaptığı konuşmada, ”11 ayın sultanı olan, içinde bin aydan daha faziletli bir gecenin bulunduğu, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtulmak olan Ramazan-ı şerifinizi bütün ruh-u canımızla tebrik eder, başta memleketimiz, ülkemiz ve âlem-i İslam hakkında hayırlara vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz ederim. Cenab-ı Mevla bu Ramazan’ın hürmetine uhuvvetimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin. Bütün dünyada zulüm gören Müslüman kardeşlerimize en kısa zamanda hayırlı fereçler nasip etsin inşallah.” dedi.

  Başkan Erkoç ise, Haysiad’ın iftar sofrasında bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi ve dünyada zulüm gören kardeşlerimizin durumlarına vurgu yaptı.

5.HAYSİAD YAZ BULUŞMASI:

Toplantı 28-30 Ağustos tarihlerinde Isparta' da yapıldı. Yüksek bir katılımın gerçekleştiği toplantıya,
K. Maraş Şubeyi temsilen 17 üyemiz katıldı. Çok verimli bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda K. Maraş Şubesi'nin faaliyetlerini ve çalışmalarını içeren bir sunum yaptık. Yaptığımız sunum toplantıda ki tüm katılımcılar ve Haysiad Genel Merkez tarafından takdirle karşılandı. Faaliyetlerimiz kabul gördü ve alkış aldı. Bu takdir ve alkış, bundan sonra ki süreçte daha çok çalışmamız gerektiği noktasında bize şevk oldu. Inşaallah Üyelerimizin gayretleriyle Haysiad K. Maraş Şubesi, ilimizde birçok proje ve faaliyetlere imza atarak, istikrarlı büyümesini sürdürecektir. Cenab-ı Hak, güzel bir gaye için bir araya gelmiş bu Haysiad Topluluğa'na,helal ticaret ile rızklarına bereketler nasip etsin inşallah.

 

DULKADİROĞLU BELEDİYE ZİYARETİ:

HAYSİAD  K. Maraş Şube Başkanı Hüseyin GÜNER, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati OKAY' ı makamında ziyaret etti. Ziyarete HAYSİAD K. Maraş Şube Yönetim Kurulu Üyeleri de katııldı.

HAYSİAD'ın misyonu, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verilen ziyaret sonunda, ziyaretin hatırası olarak Sayın OKAY' a tablo hediye edildi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞMA:

Sosyal sorumluluk projelerimiz dahilinde, İskenderun Teknik Üniversitesi talebelerinden bir grubu Haysiad olarak K. Maraş' ta misafir ediyoruz. Geleceğin Türkiye’sinde aktif rol alacak ahlaklı, imanlı gençler yetişmesi için bu alanda her türlü yardım ve destek HAYSİAD tarafından yapılmaktadır.

MİLANO FUARI VE AFŞİN/ELBİSTAN İŞ TOPLANTILARI

   İtalya/Milano Mobilya Fuarına katılarak ülkemizi dünyanın en büyük mobilya fuarında temsil ettik.

Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Afşin ve Elbistan işadamları ile Afşin'de bir araya gelerek, Haysiad çalışmalarımız hakkında bilgiler verildi ve iş adamlarımızın sorunları dinlendi. Bölgede ki iş fırsatları hakkında tavsiyelerde bulunuldu.

 

ÜSKÜP-OHRİD KÜLTÜREL TUR DÜZENLENDİ:

Sosyal ve Kültürel Gezi Programları kapsamında üyelerimizin ailece katıldıkları Üsküp ve Ohrid Turları düzenlendi. Üyelerimiz ve ailelerinin kaynaşmaları noktasında çok verimli bir gezi gerçekleşti.

BAYIRBUCAK YARDIM TIRI:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneğinin ortaklaşa tertip ettiği,
"KARDEŞLİK VAKTİ" adlı Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına, HAYSİAD Kahramanmaraş Şubesi olarak 2 Tır dan oluşan, muhtelif gıda ve ihtiyaç maddeleri ile katkıda bulunduk.

HAYSİAD BÖLGE TOPLANTISI KOZAKLI:

 HAYSİAD K.Maraş Bölgesi "Bölge Temsilciler Toplantısı" Nevşehir-Kozaklı'da icra edildi. Çok verimli geçen toplantıda, bölgemizin çalışmaları değerlendirilerek 2016 yılı hedefleri yeniden revize edildi.

HAYSİAD BAHAR ŞENLİĞİ:

Kapıçam mesire alanında yapılan Bahar Şenliğinde Haysiad Kahramanmaraş Şubesi üyeleri buluştu. Ailelerinde katıldığı etkinlikte özellikle çocuklar çok eğlenceli anlar geçirdiler. Sponsor üyelerimize teşekkür ederiz. Seneye yine tekrar görüşmek ümidiyle...

SUDAN İŞ ADAMLARI İLE TOPLANTI:

Sudan'dan gelen heyet ile HAYSİAD 'da ortak bir toplantı gerçekleştirildi. Maliye Bakanı-Milletvekilleri-Belediye Başkanları-Müsteşar ve Akademisyenlerden oluşan onbeş kişilik heyete, HAYSİAD  hakkında bilgiler verildi. Ticari alanda ortak projeler yapılabilmesi için adımlar atılması ve 2016 yılında HAYSİAD olarak Sudan'a bir iş gezisi yapılması için fikir birliğine varıldı. 
 

KIRGIZİSTAN İŞ GEZİSİ:

T.C Kırgızistan Bişkek Büyükelçimiz, TİKA Bişkek Program Koordinatörümüz ve  Ticaret Müsteşarımız ziyaret edildi. Ortak bir toplantı gerçekleştirildi. Yatırım fırsatları hakkında kendilerinden kapsamlı bilgiler alındı. Toplantı sonunda plaketler takdim edildi.

12.ORTADOĞU KUYUMCULUK FUARINA KATILIM:

Dünyanın en önemli mücevher fuarından birisi olan fuara HAYSİAD Üyelerimizden, ÖNDER GOLD KUYUMCULUK-Abdullah & Seyfullah Küçükönder ve KÜTÜKÇÜ KUYUMCULUK-
İsmail Kütükçü adlı üyelerimizde fuarda stand açarak katılım sağladılar ve üretimlerini sergilediler.

15.TEMMUZ BİLDİRİSİ:

Vatanımızın bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, dirliğine, istikrarına, emniyetine, huzur ve istiklaline zarar vermeyi hedefleyen bu alçak darbe girişimini ve müdahaleyi nefretle kınıyoruz.

Rabbimizden darbecilere karşı milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimize kuvvet vermesini niyaz ediyoruz. Bu onurlu mücadelede dimdik duran emniyet güçlerimize ve aziz halkımıza, kavlî ve fiili dualarıyla destek olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor, bu direnişte şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan gani gani rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

HALEP UN YARDIMI:

Muhasara altında ki Halep'te bulunan ve ekmekleri dahi kalmayan 375 Bin kardeşimize, ekmekte bir parçada bizim unumuz olsun niyeti ile başlattığımız yardım kampanyası ile HAYSİAD KAHRAMANMARAŞ ŞUBESİ olarak Üyelerimizin değerli katkılarıyla,
1 tır un gönderildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANISINA SURİYE’YE YARDIM:

HAYSİAD KAHRAMANMARAŞ ŞUBE Üyelerimizin katkıları ve Hayrat İnsani Yardım-Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 5 tır un ve muhtelif yardım malzemelerinden oluşan insani yardımlar dualarla uğurlandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol