Kahramanmaraş’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çabasan Şenliği’nde, çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi. Çocuklar babalarının ekmek kapısı ile buluştular, emeğe ve insana değer veren patronlarını tanıdılar ve “Bu ne güzel patron böyle, Allah gönlüne göre versin!” demekten kendilerini alamadılar.

*

Çabasan Tekstil'de gerçekleştirilen şenlikte çalışanlar ve aileleri; çeşitli oyunlar, yarışmalar, çocuklara özel aktiviteler ve ödüllerle keyifli anlar yaşadı.

Geçen haftanın son gününde, Çabasan ailesi ve vatandaşların katıldığı şenlikte çocuklar, geçmişten günümüze uzanan geleneksel oyunlarla eğlenme fırsatı buldu. İçinde yaşattığı çocuğu büyütmekten korkan işadamı, Ticaret ve Sanayi Odasının eski başkanı, sanayi ve iş dünyasında dokuma makinasını ilk çalıştıran, ek işi değil, tek işi bilerek yatırım yapan, istihdam sağlayan, üreten sayın Şahin Balcıoğlu, büyüklerin olduğu kadar çocuklarında gönüllerinde taht kurdu.

1-248

Muhtelif kurumlarda kariyer günlerine katıldı. Bazılarına katılmış, o şiir tanıdaki sunumunu, hatıralarını gençlerle paylaşırken gözlerindeki ışıltıyı fark eden ben, BLC Group Çabasan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, yüreğinde biriktirdiği insan sevgisiyle çocukların gülüşüne ortak olan sayın Şahin Balcıoğlu, çalışanlarını aileleri ile birlikte işletmesinde ağırladı, gönüllere dokundu, kapıdan içeri girenleri bizzat karşıladı, gülümseyen yüzünü kimseden eksik etmeyen bu dost, organizasyonda emeği geçen herkese ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, ders niteliğindeydi dilinden düşen cümleler, şunları söyledi: “Biz çocuklarımıza, geleceğimize, kendi yarınlarımıza sahip çıkmalıyız. O yüzden buradayız. Sloganımız nedir? Duvarın diğer tarafında ben dâhil herkes işçi. Helal lokma için hepimiz her işi yaparız.

Çünkü iş bizim işimiz. İyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de oldu. Ama işletmemizi kapatmadık, hiçbir çalışma arkadaşımızı işten çıkarmadık. Zaman zaman mesai sırasında iş arkadaşlarıma kızdığım oluyor; ama torunlarımın yüzünün gölgelenmesine hiç tahammülüm yok. Hepinizden ricam, torunlarımın yüzünü gölgelendirmeyin. Ben buradayım; tüm torunlarım ne zaman isterse Şahin dedelerini görmeye gelebilir.”

2-207

Şenlikte, geçtiğimiz yıl düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, birinci olan öğrencinin (Enes Köse) tüm eğitim masraflarını üstlenmesi farkını bir kere daha ortaya koyması açısından önemliydi. Eğitime, insana verdiği önem ve kıymetin nişanesiydi bu.

Şenliğe katılan aileler ve çocuklar ise bu gibi etkinliklerin çalışanlara ve ailelerine büyük moral verdiğini ifade ederek, eşlerinin, çocuklarının, babalarının patronu Şahin Balcıoğlu ve ekibine teşekkür ettiler.

3-167

Burada hakkını teslim etmem gerek, Şahin Bey’in iki erkek evladı var, Aykut ve Emre Balcıoğlu. Bu şenlik için çok emek verdiler. Hele şu çalışanlar içindeki ‘en’ toparlaması müthişti.

Ve kızı Dilara… Çok heyecanlı, çok çalışkandı. Bu organizasyondaki en büyük pay sanki biraz da onundu.

2 torun sahibi sayın Balcıoğlu, evladları kadar torunlarını seven bir dede. İçindeki çocuk sanki hiç büyümemiş gibiydi, sık sık torunlarını dile getirdi. Ve sanki bu eğlenceyi torunlarına hediye ediyordu.

Her cümlesi, her mimikleri bir belgesel niteliğindeydi, eşi Mehtap Hanım için de, “Ayağı kayan her erkeğin arkasında bir kadın vardır!” derken gözlerini eşinden ayırmıyordu.

4-93

Bayram havasındaki kaynaşma gününde yarışmalar da yapıldı kuşkusuz. Fakat şu sandalye kapma yarışı benim daha çok ilgimi çekti. Hem küçüklerin, hem büyüklerin özellikle de siyasilerin gözü önünde sandalye kapmak için gösterdikleri çaba, uyanık tutumları, bendenizin daha çok ilgisini çekti.

Sanki günümüzün aynası gibiydi yarışma.

Özetle işletme çalışanları, çocukları ve eşleri felekten bir gün yaşadılar, özellikle çocuklar dedeleri şahin Bey’e minnettar kaldılar. Bizim payımıza da sayın Balcıoğlu ailesini kutlamak düştü.