Geçen hafta ortalık bulgur gibi kaynadı. Muhtemelen bu hafta da kaynamaya devam eder. Zira, hamur un’dan, vaziyet bundan ibaret!

Dedikodulara, iddialar gırla gitti. Özellikle Maraş’ı kast ediyorum, vatandaş televizyonlarda ülke gündemine düşen Kaşif Kozinoğlu ve Gülistan Doku davası dahil, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun seneler sonra açılan dosyasını (bu arada Adalet Bakanı sayın Akın Gürlek’i kutluyorum. Karanlık odanın karanlık güçlerinden üzeri örtülen dosyaları açmasını kıymetli ve önemli buluyorum) düşünen, takip eden yok.

Varsa yoksa Maraş’ta AK Parti’ye geçeceği iddia edilen, söylenen, algı operasyonları ile gündemden düşmeyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca ve Çağlayancerit Belediye Başkanı Yemliha Göktaş’ı konuşuyor, yazıyor, yorumluyor.

*

Hele sosyal medya bir alem. İmalat hatası bazıları sanki kesinmiş gibi algılar yürütüyor, vatandaşın zaten kafası karışık, ha inanan da çıkmıyor mu, vallahi çıkıyor.

Belediye başkanları da sanki iki arada bir derede kalmışlar gibi kararsızlarken, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı sevgili Muhammet Aydoğar açıklama yapıyor, “Yok öyle bir şey!” demeye getirerek kamuoyunda çıkan haberleri boşa düşürüyor.

*

Burada bir gerçeği zikretmem gerek! Yeniden Refah Partisi İl Başkanı sevgili Muhammet Aydoğar, bu meselede tutarlı bir duruş sergiliyor. Boşluğa meydan vermiyor, boş konuşmuyor, temkinli cümleler kullanıyor, en çok da geçeceği söylenen başkan arkadaşlarını kendi inisiyatifleriyle baş başa bırakıyor.

Göksun Belediye Başkanı, beyefendi kişilik sayın Selim Cüce de gülümseyerek 50 kilometre uzaktan gelişmeleri izliyor, bu meselede verdiği kesin kararında kimbilir ne kadar da haklı olduğunu düşünüyordur.

*

Aslında aramızda kalsın ama size bir şey söyleyeceğim, AK Partinin kimseyi davet ettiği yok. “Gelecekseniz şartsız şurtsuz gelin!” dediklerine de inanmayın. Yeniden Refahlı arkadalar kendilerini pahalıya satmak adına nazlanıyorlar, tuzlanıyorlar. Öteki mahallenin patronları da; “Bırakın nazlanmayı, gelecekseniz gelin. Çok naz aşık usandırır!" demeye getiriyor, fakat görüşmeleri de eksik etmiyor, o mahalledeki gelişmeleri takibe aldılar.

Bu arkadaşlar geçmek için sabırsızlanıyorlar aslında. Fakat mesele fazla dillenince, çatallanınca, şimdilik işi ağırdan alıyorlar, soğutmaya bıraktılar.

Ortalık yatışınca, sükunet sağlanınca geçecekler! Her ne kadar “Geçmek meçmek yok, çıkan haberler asılsızdır, kınıyoruz!” deseler de içleri gidiyor.

*

Aha şuraya yazın, çok değil yılbaşına kadar 30’a yakın belediye başkanı, yine o kadar da milletvekili AK Parti’ye geçecek.

Belediye meclis üyeleri dâhil.

Ha, geçenlerde de dile getirdim, “Ben de AK Parti’ye geçeceğim ama bir şartla” dedikten sonra borsa çökmüş, altın ve döviz fırlamış, yatırımcılar zarar mı etmiş, kâr mı tam anlayamadım, ortalık toz dumana dönmüş.

Hatta enflasyonun yükseldiği de kulağıma geldi ama pek de inanamadım.

Tanıdık dostlar soruyorlar, ”Sahiden geçecek misin?”

Olabilir. Pazarlık sünnet. Şartımı kabul ederlerse, belki!!!!!!

*

Neyse, Dulkadiroğlu Belediyesinin mümtaz Başkanı sayın Mehmet Akpınar’ın dediği gibi, “Dikenli yolda yürümek zor, hayat her zaman düz yol değildir!”

Rabbim herkesin kısmetinde ne varsa kaşığına onu çıkartsın, yolunu ve bahtını açık eylesin!