Hani şu benim de dilimden düşürmediğim, hadsiz DEM’li bir milletvekilinin aşağılarcasına yakasına yapıştırmaya çalıştığı ‘şantiye şefi’ sayın Murat Kurum var ya, Rabbim muradını versin, onu bekliyoruz.
Özledik, Maraş halkı olarak hasret ve özlem gidermek istiyoruz.
*
Kıymetli bakanım sayın Kurum’un ne zaman şehrimize geleceği duyulsa, şehirde bir heyecan kasırgası esiyor, milletvekilleri takım elbiselerini giyip kravatlarını takıyor, ayakkabıları boyalı olmasa da Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un yanında olmak, fotoğraf karesine girmek onları motive ediyor, şehrin dört bir tarafında hareketlilik gözleniyor, o genç adam siyasilerin giremediği sokaklara, caddelere giriyor, esnafın arasında dertlerini ve taleplerini dinliyor, sorunlar kısa sürede çözülürken, şehrin toparlanması, inşası ve ayağa kalkması daha da hızlanıyor.
Siyaseten halkın arasına inen, onların gönlüne dokunan tek siyasetçi var, o da sayın Murat Kurum.
*
Geçenlerde, kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile yaptığım canlı yayında da ifadeye çalıştım; Akdeniz Belediyelerinin Hizmet Karnesi açıklandı biliyorsunuz.
Şehrimizin evladı, şehrin hafızası, delikanlı adamı, her zaman gururla söylüyorum, yine yazmakta beis görmüyorum, Ramazan ayında bile evinde bir gün olsun iftar açamayan ak saçlı adam, başarı hikayesi yazmakla yetinmeyip, son olarak Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığına layık görülen sayın Fırat Görgel, 59.4 oyla birinci gelmiş.
Yani karne mükemmel.
Bunu Mersin, Hatay, Adana ve Antalya takip ederken, kamuoyundaki karşılığının da her geçen gün arttığına şahidim.
*
Üstad Necip Fazıl’ın Sakarya şiiri var, biliyorsunuz. Onun bir kıta’sını değiştirerek servis yapacak olursam,
“Gönüllerde sen varsın, verdiğin bir kutsal savaş
Çok yoruldun, çok yıprandın, ayağa kalk Maraş!”
*
Bu kadim şehir hizmete bekliyor, bunu kendine layık ve hak görüyor. Bu bakımdan, şehrin ayağa kalkması, ihya ve inşası için gecesini gündüzüne katan şehrin evladı, ak saçlı Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fırat Görgel’e inanıyor, güveniyor.
Biz de…
*
Dedim, ancak günübirlik bir Hatay gezisi gerçekleştiren, siyaseti kadar duruşu, mümtaz karakteri ile de tanıdığımız, sevip saydığımız Eray Ersoy kardeşimizin, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı, cesaret ve feraset abidesi sayın Fırat Görgel ve Murat Kurum’a dair kişisel yorumlarını aktarmadan geçemeyeceğim.
Eray Ersoy; “Bir vesile ile Türkoğlu-Nurdağı-İslahiye-Hassa-Kırıkhan istikametinden Hatay’a gidip geldim. Yol boyu binlerce köy evi, on binlerce konut yapılmış. Uçsuz bucaksız yeni yerleşim alanları oluşmuş. Bu işin maliyeti benim tahayyül sınırımın üzerindedir. Yeryüzünde bir başka devletin de bunun altından kalkabileceğini sanmıyorum.
Bu büyüklükteki bir felaketin yarattığı ekonomik tahribatı kimimiz kısmen kimimiz daha derinden hissediyoruz. Hiç etkilenmemek elbette mümkün değil ama bir devletin milletine bu denli sahip çıkabilmesi gurur verici. İşin ekonomisini ve maliyetini yönetmek bir yana dursun, muhalefetin bu yeniden inşaa sürecinin organizasyonunu dahi hayal edemeyeceğine bugün bir kez daha ikna oldum.
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun değerlerine sahip çıkan bakanımız sayın Murat Kurum’a, şehrin inşa ve ihyası geç in gecesini gündüzüne katan ak saçlı Başkanımız sayın Fırat Görgel’e, siyasi görüşümden tamamen ârî şekilde, vatandaş olarak tekrar teşekkür ederim. 25 yıldır atlattıkları badirelerdeki gibi, nefislerine hakim olamayanları da bertaraf etmeye muktedir olacaklardır. Allah onlara milletten gayrı derdi olmayanları yoldaş eylesin!”
Eh, bize de amin demek düştü!