Amerika’da devam eden Dünya Futbol Şampiyonasında Milli Takımımız ne yazık ki oynadığı 2 maçı kaybetti. ABD ile formalite maçına çıkacak. Bizim çocuklar hüsran yarattı, sporseverleri üzdü ve hayallerimiz de suya düştü.

Dünya Futbol Şampiyonasına katılmasa da, Türkiye Futbol Şampiyonası düşüncesiyle, biz de güçlü, hedef belirleyebilecek güçte bir ‘Maraş Milli Takımı’nı kurduk ve belirlenecek gün ve yerde yapılacak maç saatini bekliyoruz.

Süper bir kadroya sahip Maraş Milli Takımı. Hepsi de usta, süper oyunculardan kurulu. Kendini kanıtlamış, taraftarın gönlünde taht kurmuş, penaltıyı çekecek, korneri kullanacak, çift vuruşları gole çevirebilecek bu kadro şampiyon olur mu, bekleyip göreceğiz.

İŞTE O MUHTEŞEM 11 KİŞİLİK KADRO:

97Df8Abf E42A 4381 A01B 0331490E77Da

KALECİ: Çağlayancerit Belediye Başkanı. Yemliha Göktaş. Genç, enerjik ve hareket yeteneği olan bir sporcu. Kale emin ellerde diyebiliriz. Rakip takımın gollerine duvar örebilecek birisi.

DEFANS: Topun geçip adamın geçemeyeceği etten duvar bir geri dörtlü, yani defansa sahip Maraş Milli Takımı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar’ı geçmeleri mümkün değil. Güçlü bir yapısı var. Takımın ruhu, kalbi. Topla güreş tutabilecek nadir oyunculardan.

Sağ bek Mehmet Karaca desen hakeza. Sağlam fiziği ile rakibe geçit vermez. Kalenin surları gibi. Takımda banko oynayabileceklerden birisi. Yeri zor dolar.

Sol bek güvenin adresi, kusursuz bir defans oyuncusu Selim Cüce… Rakip forveti en çok düşündüren oyuncu. Takımın belkemiği, özgüveni fazla. Taraftarın gözdesi.

ORTA SAHA: Takımı atağa kaldırabilecek, oyun kurucu bir orta saha var. Sağ tarafta Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, ki kanatlardan takımı atağa sürükleyen, orta yapabilen yegane oyuncu. Ayak bileklerine hakim üstelik.

Ortada Andırın Belediye Başkanı Ahmet Sinan Gökçen, futbola yatkın fiziğe sahip ve rakip oyuncuların gözünü korkutan futbol ustası. Hava toplarına da hakim, iyi bir kesici.

Yine orta sahanın beyni Harun Vicdan, sert ama vicdanlı bir oyun stili var. Defansa yardım eder, forveti besler. Oyun kurucu ve güven veriyor.

Orta sahanın solunda ise genç yetenek, ayak bileklerine hakim Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan. Yapacağı ortaların çoğu golle süslendi.

FORVET HATTI: İşte rakip takımın korkulu rüyası da forvet oyuncuları. Sağaçıkta rüzgârın oğlu diyebileceğimiz, futbolun ruhunu bilen, çalım ustası Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş. Onu tutmak zor olacak! Gol atmak onun işi. Futbolun kitabını yazanlardan.

Santrafor deyince akla elbette Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer gelecek. Ayağına hakim rakip 18 içinde pozisyon yaratabilecek stili var. Onu durdurabilmek mümkün olmayacak.

Solaçıktaki tartışılmaz isim kuşkusuz Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz’dür. Fırtına gibi. Rakip defansı zorlayacak yeteneğe sahip. Joker gibi, her mevkide oynayabilecek oyuncu. Gol kralı olduğu sezonlar vardı.

‘MARAŞ MİLLİ TAKIMI’ KULÜP BAŞKANI

Tabi ki deneyimli isim Prof. Dr.Vahit Kirişçi. Güçlü bir kadro kurduklarını, son 40 yılın en mükemmel ekibine sahip olduklarını belirterek sürekli takımı motive ediyor, Maraş’ın ülke genelinde isim yapması için gayret gösteriyor.

TAKIM KAPTANI ve TEKNİK DİREKTÖR; Kuşkusuz tartışmasız, tecrübeli isim Fırat Görgel. Bugüne kadar çok takım çalıştırdı, hepsinde başarılı oldu. Aynı zamanda takımın kaptanı olması hesabıyla, ihtiyaç halinde oyuna girdiğinde dahi oyunun kaderini değiştirecek stile sahip. Maraşlılar ve sporseverler en çok ona güveniyorlar. Oyun ve takım kurmakta üstüne yok! Futbolcular kaptanlarını çok seviyorlar. Rakip takımların korkulu rüyası.

Elinde güçlü bir kadro var. Takımı şimdiden maça hazırlıyor, uzun süredir kamptalar. Takımın galip gelmesi için hangi taktikleri veriyor, hangi oyun stilini aşılıyor bilemeyiz. Bilinen gerçek şu, Takım Kaptanı Fırat Görgel bir taktik ve sistem uzmanı.

STAD; 17.500 kişilik stadyum bu maça yetişmez. Mecburen herkes gelsin, seyretsin diye Batıpark Sentetik Sahada oynanacak.

Taraftarın gözdesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak da seyirciyi coşturacak, peşinden sürükleyeceği kitleyi sahaya yığacak ve 12. oyuncu sıfatıyla takımı motive edecek.

NOT: 11 kişilik kadronun yanına yedek bulamadık. Lakin ve ancak, daha doğrusu kendini as oyuncu yerine koyup, yedek soyunmak istemeyen bazı eke’ler vardı.

Peki, bu kadro iş yapar mı, galip gelebilir mi, şampiyon olurlar mı?