Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU dizi BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR

Bu haber kez okundu.

RESSAM GÜLAY BİRBEN’İN SERGİSİNE İLGİ
 Birben, sergisine ilişkin değerlendirmesinde, 20 yıldan beri atları çizdiğini belirterek, Gaziantep’te sanatseverlerle eserlerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

“Gaziantep’te sergi açmamda, Sanko Sanat Galerisi önemli etken oldu, kuranlara ve yönetenlere teşekkür ediyorum” diyen Birben, sergisinin 2 Mayıs’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebileceğini kaydetti.

SANATÇI

1953 Ünye doğumlu olan sanatçı Birben, 1975 yılında 19 Mayıs Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü Fikri Cantürk, Adem Genç, Mehmet Özet atölyelerinden derece ile mezun oldu. Aynı yıl, Kars Susuz Öğretmen Okulu’na ve daha sonra Rize Eğitim Enstitüsü’ne atanan Gülay Birben, 1976 yılında ilk kişisel sergisini Eğitim Enstitüsü’nde açtı.

1977-2011 yılları arasında çeşitli okullarda resim-sanat eğitimi öğretmenliği yapan Birben, 1991 yılında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi resim bölümünde lisansını tamamladı ve 1992 yılında 19 Mayıs Üniversitesi resim bölümünde master yaptı.

Samsun Çizgi Sanat kişisel atölyesini kuran, Samsun Konservatuarı resim bölümünün yeniden yapılanması için çalışan ve atölye faaliyetlerini yürüten ressam Birben, ayrıca Samsun İlkadım Kültür Merkezi’ni de kurdu ve atölye faaliyetlerini gerçekleştirdi.

2001’de ise Ankara’da Stüdyo Art kişisel sanat atölyesini açan sanatçı Gülay Birben, çalışmalarını bu atölyesinde sürdürmektedir.


SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğutarihtenbuyana, aralarındaikidefauluslararasıressamlarbuluşması, Salvador Dali ve Joan Mirosergilerinin de bulunduğu 175sergiyeevsahipliğiyapan Sanko SanatGalerisi, 4 yılöncetaşındığı Sanko Park AVM’ye de farklıbiranlamkazandırdı.







Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol