Öne Çıkanlar SİYASİ PARTİLERDE ADAYLAR BELLİ OLDU dizi BAŞKAN OKAY OYUNU KULLANDI PETROL FİYATLARININ DÜŞÜŞÜ CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDI PİAZZADA FİYATLAR BAYRAM ETTİRİYOR

Bu haber kez okundu.

RAMAZAN COŞKUSU PİAZZA’DA YAŞANDI
  Aileleriyle birlikte alışverişe gelen minikler, Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz’ün yanı sıra Pişekar, Nasreddin Hoca ve Tahta Bacak karakterlerinin hikayeleri ve skeçleri ile neşe dolu anlar geçirdi. İnteraktif yarışmalarla da eğlencenin tadına varan çocuklara, sürpriz hediyeler dağıtıldı.

SEMA GÖSTERİSİ MEST ETTİ

 

Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve kainatın oluşumunu, insanın dirilişini ve Allah sevgisini simgeleyen sema gösterisi, Piazza ziyaretçilerini mest etti. Ruhu dinlendiren ney dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi, ziyaretçiler tarafından pür dikkat izlendi. Giydikleri "tennure" ismi verilen kıyafetleri, hırkaları, başlarındaki sikkeleri ile dengelerini hiç bozmadan dönen semazenler, yüzlerce ziyaretçiye duygu dolu dakikalar yaşattı. Mevlana ile özdeşleşen sema gösterisinde, her hareketleri, hatta giysileri bile derin anlamlar ifade eden semazenler, gösteri sonunda izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol