Dünya üzerinde geçmişten bu güne var olan mesleklerin içerisinde en kutsal ve insanlık için hayatı önem taşıyan meslek hiç şüphesizdir ki öğretmenlik mesleğidir ; Çünkü öğretmenler,çocukları bir hamur misali yoğurur ve şekillendirir.

Öğretmenler, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenler, gelecek kuşakları eğitir veşekillendirir bu nedenle öğretmenlerin eğittikleri çocukları geleceğimize bir meşale gibi ışık tutacak olan ve geleceğimizi şekillendirecek olan kişilerdir.

Öğretmenler, öğrencilerini kendi çocukları gibi eğitirler ve kendi bilgilerini öğrencilerine aktarırlar böylece onların vatanına, milletine yararlı birer vatandaş olarak yetiştirirler. Bu yüzden de öğretmenlik vicdana dayalı olan kutsal bir meslektir.   

Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi,ayakta durabilmesi,güçlü ve müreffeh bir şekilde geleceğini garanti altına alabilmesi için kendilerini yetiştirecek ,hayata hazırlayacak eğitimcilere ve öğretmenlere önem vermeli ve onların değerini iyi anlamalıdırlar

Çünkü;Atatürk’ün işaret ettiği gibi ”Eğiticiden ,öğretmenden, yoksun bir millet henüz millet namını almak yeteneğine kavuşmamıştır” Bu demektir ki; öğretmene değer vermeyen,ona itibar etmeyen,öğretmenin önemini kavrayamayan bir toplum ve bir millet geleceğini onarılması zor ve imkansız sıkıntılara sokmakta ve hüsrana uğratmaktadır. Çünkü ; öğretmen kendisine emanet edilen çocukları ve gençleri her türlü fedakarlıklara katlanarak aklın ve bilimin ışığında yetiştirmeye ve hayata hazırlamaya,onları ahlaklı, karakterli,kişilikli, vatanını ve milletini seven,hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip birer fert olarak topluma kazandırmaya çalışmakta ve gayret göstermektedir.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin bu sözünü ne kadar dikkate alıyor ve ne kadar itibar gösteriyoruz? Öğretmenlik mesleğini sıradan bir meslek gibi gören ,onu çocuğunun bir rehberi,bir eğiticisi ve bir uzmanı gibi değil de çocuğunun dadısı gibi gören bir zihniyetin ne kadar yanılgı içine düştüğünü ,ne kadar vahim bir durum sergilediğini bu mesleğin kıymetini bilenler üzüntü ile izlemektedirler.

            Baş öğretmen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün ‘İnsanlık toplumun en fedakar , en saygıdeğer unsurları hiç iüpheisz öğretmenlerdir ‘ Sözü öğretmenin ve öğretmenlik mesleğini açıklayan en değerli sözdür.

            Biz her türlü fedakarlıklara katlanarak gerektiğinde sağlığını bile hiçe sayıp geleceğin nesillerini şekillendiren ve her sene 24 Kasım günü tüm yurt genelinde öğretmenler günü olarak kutlanılmaktadır.

            Ancak şunu bilmeliyiz ki öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir bu nedenler her günü onlara 24 Kasım gibi hissettirmeliyiz ki onlarda değerli olduklarını ve mesleklerinin ne kadar kutsal olduğunu hissedebilsinler.

            Bu vesile ile başta baş öğretmen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere ANNEM , TEYZEM , DAYIM, KIZ KARDEŞİM ve tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı arz eder ,sağlık , mutluluk ve başaralı dileklerimizle saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol