Öne Çıkanlar ÖZEL SANKO OKULU TENİSTE İL BİRİNCİSİ OLDU MUTLULUK BU OLSA GEREK! BASTIRMACI madalya FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU!

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO OKULLARI’NDA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLMASI
 Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği’nin, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, okulun sınıf temsilcilerinin katılımıyla düzenlediği yemekli toplantıda, “Kadın Yönetici Fark Yaratır mı” başlıklı paylaşımda bulundu.

Konuşmasında kadın yöneticilerin fark yaratıp yaratmadığını sorguladığıaraştırmasına değinen Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, “Yaptığımız araştırmaya göre, kadınların çalışma hayatındaki sürekliliğini sağlayamamış bir ülke olarak kadın yöneticisi fazla olan firmalarda firma performansının yüzde 30 daha yüksek olduğunu gördük. Yönetim kurullarında daha fazla kadın bulunduran firmalar sermaye gelirlerinden yüzde 30 daha fazla gelir elde etmişlerdir” saptaması yaptı.


İşverenlerin hala kadını vasıfsız eleman olarak talep ettiklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Berna Balcı İzgi, çalışma hayatında kadın yönetici olmak için zihniyetin değişmesi ve kadınların daha cesur adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Okul Aile Birliği Başkanı Dr. Belgin Alaşehirli de kadına şiddet konusuna değinerek, “Gün geçmiyor ki kadına şiddetin olmadığı bir haber izlemeyelim. Cinnet getirme diye açıklanan neden kabul edilebilir değildir. Giderek kadınların sesi yükseliyor. 8 Martlar konuşulan zamanlar olacak artık” diye konuştu.

Dr. Alaşehirli, geleneksel olarak düzenlenen bu yemekte katılımları ve katkıları ile destek olan velilere ve okul yöneticilerine teşekkürlerini dile getirdi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol