Yaptığı yatırımlar, oluşturduğu istihdam ve cirosuyla Türkiye ekonomisinin temel taşlarını oluşturan Kipaş Holding A.Ş. iştiraklerinden Kipaş Kağıt Üretim İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar’ın, Ekonomist Dergisinin düzenlediği “Türkiye’nin en etkili 40 yaş altı CEO’ları” listesinde üst sıralarda yerini alması, tabi sanayimiz adına, şehrimiz adına önemli bir hadise.

Bundan kimsenin kuşkusu yok!

Sayın Hanefi Öksüz’ü biliyoruz. Türkiye tanıyor, dünya tanıyor artık.

Özellikle şehrimizde, yatırımın çeşitliliğini ilk uygulayan işadamı. Bunları kalkıp da isim isim saymanın gereği yok, sağır sultan duydu. Son olarak Aydın Söke ve Bilecik Bozüyük’te yaptığı dev kâğıt tesisleriyle ülkemizin cari açığını azaltacak yatırımlarının devam etmesi, bize gurur veriyor.

*

Gelelim Sinem hanıma.

Sayın Hanefi Öksüz’ün kızına. Hani şu CEO sıralamasında, 40 yaş altıda üst sıralarda yer alan Kipaş Kağıt’ın patronuna.

Sayın Sinem Öksüz Dedebayraktar’ın sözü edilen listeye üst sıralardan giriş yapmış olması, Türkiye’nin en güçlü 2 kadın CEO’sundan biri olması, çevre ile ilgili sorunları ortadan kaldırmıyor. Sıkıntıların ve şikayetlerin önüne geçilmeli.

Ki kamuoyu bunların ne olduğunu biliyor. Sinem Hanım,  güçlü, iradeli bir bayan, işletmeci, CEO… Ki kendisini 10 yılın üzerinde bir süredir tanıyan, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde babası Hanifi Öksüz’e onur ödülü verdiğinde, kardeşi ile kendisi de babasının bu mutluluğuna ortak olmuş, o anları, o anıları fotoğraflamak da (ki fotoğrafları kendisine iletmiştim) bize nasip olmuştu.

Bununla gurur duyarım.

*

Üreten, istihdam sağlayan, katma değer yaratan her kim olursa olsun, başımızın tacı.

Kahramanmaraş’taki ikinci kuşak sanayicilerin gururu haline gelmesine de eyvallah. Ancak bir gün olsun gazetecilere kapısını açmadı, buyur edip bir çay ısmarlamadı, işletmeyi gezdirmedi. Birkaç kez talep etmeme, aramama rağmen…

Bunu bir eksi olarak görüyorum.

En güçlü kadın CEO olmasını tebrik ediyorum da, az önceki talebimi de es geçmemesini öneriyorum kendisine.

NOT: Önümüzdeki günlerde konuyu biraz daha açacağız…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol