banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KSÜ’DE ZİRAAT FAKÜLTESİ ORYANTASYON EĞİTİMİ

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır, akademik ve idari personel ile yeni kayıt yaptıran öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitemizin genel durumuna ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.

KSÜ’nün 7 farklı yerleşkede 1500’ü akademik olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 personelle 35 bin öğrenciye eğitim-öğretim olanağı sunduğunu ifade eden Rektör Can, “Üniversitemiz nicelik ve nitelik olarak iyi bir noktada. Bütün akademik birimlerimizde önemli bilimsel araştırmalara ve projelere imza atılıyor. KSÜ olarak şehir, bölge ve ülke meselelerini kendi meselemiz olarak görüyor, akademik çalışmalarımıza bu anlayışla yön veriyoruz. Şehrimizin ve bölgenin öncelikli sorunlarını akademik proje ve tez konusu olarak çalışan akademisyenlerimize senato kararıyla ilave destekler sağlıyoruz. Şehirdeki paydaş kurum ve kuruluşlarla etkili ve verimli işbirlikleri yürütüyoruz.” dedi.

Şehrin önde gelen sektörleri olan kuyumculuk, metal mutfak eşyası, ceviz ve biber üretimi gibi alanlarda üniversite olarak özel projeler ortaya koyduklarını hatırlatan Rektör Can, edebiyat şehri Kahramanmaraş’a yakışır şekilde üniversitemiz bünyesinde bulunan Edebiyat Bölümünü güçlendirerek müstakil yüksek lisans ve doktora programı açtıklarını söyledi.

Ziraat Fakültelerinin ülke tarım ve hayvancılığı için önemine değinen Rektör Can, KSÜ Ziraat Fakültesinin Türkiye ve dünya çapında başarıya sahip hocalara sahip olduğunu vurguladı.

Öğrencilere içinde bulundukları imkânların farkında olarak disiplinli bir şekilde çalışmalarının başarıya ulaşmak için gerekliliğini öğütleyen Rektör Can, en az akademik başarı kadar önemli olan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin içerisinde aktif olarak yer almaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır tarafından oryantasyon sunumu gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesinin güncel durumuna ilişkin verileri paylaşan Dekan Bakır, ‘Eğitim Sürecinde Farkındalık’ başlıklı sunumunu paylaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol