Andırın’a dair izlenimleri yazarken, sadece Belediye Başkanını, yerel yönetimi olduğu kadar, ilçenin hayati önem taşıyan yol problemini de gündeme getirmek zorundaydık.
Belediye Başkanı A.Sinan Gökşen, telefon açtığımda toplantı halindeydi, döneceğini söylemişti. Dedim ya, nihayetinde döndü, teşekkür ettik.
Ancak ve lakin vatandaşın konuştuğu bir şey vardı, doğru mu eğri mi bilemedim ve bir anlam da veremedim, Başkan Gökşen’e ait olduğu söylenen; “Bir muhtemel mahalli seçimlerde belediye başkanlığına aday değilim!” cümlesi ve söylemi ne kadar şıktı, ne kadar kabul görürdü bilemedim de, öğrendiğim şu oldu, Başkan Gökşen’in halkta karşılığının bulunmadığı iddiası, ilçe bunu konuşuyor.

İddia o ki, önceki dönem belediye başkanlarından Baki Tezcan ve Ahmet Doğan’ın izlerini ve eserlerini silmek için ısrarla, inatla bir çaba gösterdiği… İhtimal vermemekle birlikte, vatandaşın ağzı torba değil ki büzesin! Düğün salonu ve asma köprü projeleri bunların başında geliyor. İddia bu…
Yine ‘Seçimlerde aday olmayacağım…’ Yani? Olmadı belediye başkanlığı, olmazsa milletvekilliği… Öyle bir dünya yok başkanım!
Demek ki bazı gerçeklerin kendisi de farkında. Ancak, daha meydanda fol yok yumurta yokken böyle bir ifade, doğruysa şayet şık değildi, yersizdi, zamansızdı. Bir anlamda kendini ele vermekten farkı yoktu bu söylemin.
*
‘Andırın doktoru’ ismiyle tanınan ‘tirşik çorbası’ yanında, tarihte ‘Kaleler şehri’ olarak bilinen ilçenin 31 bin nüfusu var. Şimdi yaylacıların rağbet gördüğü bir mevsimdeyiz. Sonbahardan sonra bu rakam daha da aşağıya düşecek.
Yine asıl ve önemli yatırıma geliyorum. Bu yörenin has evladı, ilçesi için gayret gösteren AK Parti Milletvekili sayın Prof. Dr. Mehmet Şahin’in de tamamlanması için çaba sarf ettiği Andıran-Göksun yolu… Topu topu 56 km.

Meryem Çil güzergâhı ile Geben güzergâhı henüz riskli, yol güvenliği yok ve nereden baksan 6,5 – 7 kilometrelik mesafe.
Şu aşamada yollarda bir çalışma yok. Karayolları Genel Müdürlüğünden ödenek bekleniyor. Bir miktar da Adıyaman Pınarı mevkiindeki yol sağlıklı değil. O ödeneğin de bugün yarın gelmesi veya olumlu-olumsuz sonuç alınacağı söyleniyor.
Ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat canlı yayında dile getirdiği ve onay verdiği GEBEN MİLLİ PARKI… Reklamı var, tabelası var, ancak Milli Park’tan eser yok! Takip edilmesi gereken ciddi proje.
*
Özetleyecek olursam, başkan halkın talep, ihtiyaç ve şikâyetlerine kulak vermeli, Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri dışında vücut bulmayan bir icraatının olmaması algısını silmeli, sağ kol olarak gösterilen danışmanı Murathan Gök’ün daha aktif rol üstlenerek, vatandaş-basın ve yerel yönetimle olan arasındaki köprü ayağının daha da güçlenmesini sağlamalı, Andırın esnafları içerisinde yer alan özellikle fırıncı esnafını denetlerken, çekilen fotoğraf ve videolara başka ilçelerin veya olmayan görüntülerin montajlanarak (Emine Öksüz olayında olduğu gibi-ki bütün fırıncı esnafı dertli) insanların ekmeği-onuru ile oynamadan, hiç olmayan kusurdan dolayı ceza keserek, en çok da samimiyet algısını vatandaşa hissettirerek beş-on kişinin değil, ilçenin, vatandaşın belediye başkanı olduğu inancını aşılamalıdır.
Vatandaşın, “Karne notu düşük, zayıfı çok. Borç çok, hizmet yok!” iddiasını, algısını çürütmeyi öncelik sırasına almalıdır.