banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

GÖZ KAMAŞTIRAN KÜLLİYE
 Kentin en eski eğitim kurumlarından Kısıkkaya''daki 100 derslikli İmam Hatip Okulu ve bir dönemler adı TEDAŞ olarak bilinen bina ve etrafındaki alan, şimdi Selçuklu - Osmanlı ve Cumhuriyet mimarisinin özelliklerini, yani üç medeniyetin, üç kültürün izlerini yansıtacak Külliye'ye kavuşuyor.



Bu müthiş proje için KİMLİK Gazetesine bilgiler veren Kahramanmaraş İmam Hatipliler Derneği (KAMİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Doğru, Külliyenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde hayat bulacağını, bu anlamlı proje için 32 milyon ödeneğin proje ile birlikte hazır olduğunu söyledi.



KAMİMDER Başkanı Yunus Doğru, projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu ve ciddi manada takdir gördüğünü ifade ederek, "Bu projeyi önemsiyoruz. Kaldı ki bizden önce 5 il'de hayata geçti. Allah nasip ederse, Mayıs-Haziran ayında ihalesinin yapılarak kazma vurmayı düşünüyoruz." dedi ve proje sorumlusunun da Mustafa Kemal Hançerli olduğunu ifade etti.



PROJE GÖZ KAMAŞTIRACAK!

Mayıs-Haziran ayındaki ihalenin ardından yıkımla birlikte 45 dönüm alandan oluşan ve üç kültürün izlerini (motif ve mimari tarzını) taşıyacak Külliye yapımına başlandığında, Külliye'de: 1.500 kişilik spor salonu, 24 derslikli proje imam Hatip okulu,  600 kişilik pansiyon.



Ayrıca, eski TEDAŞ arsası da dâhil edilerek oluşacak olana uygulama camii inşa edilecek.

Göz kamaştıracak bu proje ile mevcut 1.400 öğrencisi olan Anadolu İmam Hatip Okulu, yenisi bitene kadar Kayseri Çevre Yolu üzerindeki Gardiyan Okulu bitişiğindeki binada öğrenim görecek. Projenin iki yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol