banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

SARIGÜZEL’İN YOLU ÇİRKİN!

İlkin, Ilıca’da Halimin Gölü’ndeki kahvaltı sonrası Beşen üzerinden, bir ucu Ekinözü’ne çıkan yolda birkaç HES’le ilgili yorumlar birlikte, tüneller girişinde, doğa harikası Savruk Şelalesi önünde dinlenen gurup, fotoğraf çektirme sonrası Sarıgüzel HES’i civarında yol sapağından Sarıgüzel’e yönünü çeviren Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Cengiz Çiçek ve arkadaşları, toz ve toprak arasında 15 kilometrelik yolculuktan sonra Sarıgüzel’e, (Kozdere) Oba’sına ulaştılar.

Yaz nüfusu ile kış nüfusunun farklılık gösterdiği, içme suyu ve elektrik yanında sağlık ocağının da bulunduğu Sarıgüzel’de, bir dönmem muhtarlık yapan, Ahmet Çiçek’in evine misafir edildiler. Eski Muhtar Ahmet Çiçek, köyün en önemli sorunun 15 kilometrelik toz toprak içinde geldiğimiz, araçların makas  kırdığı, insanların yolda kaldığı, kış mevsiminde yolların 3 ay kapalı kalmasıyla birlikte ulaşımın sekteye uğradığını söyledi.

KÖYÜN GEÇİM KAYNAĞI CEVİZ, ELMA VE HAYVANCILIK ÜZERİNE

Dağlık bir coğrafya üzerine kurulu, yegâne geçim kaynağı hayvancılık, elma ve ceviz olan Sarıgüzel’de, cami önünde mola verdiğimizde köyün muhtarı Osman Navruz’u aradık, şehirde olduğunu ifade ederken, telefonda bize; “Basının Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Başkanı ve arkadaşları ile buralara kadar gelip sorunlarımızı dile getirmesinden mutlu oldum. Kozdere gurup yolunun genişletilmesini istemiştik, talep etmiştik, kısmen yapıldı. Ancak bizim en büyük sorunumuz yine yol. Arazi yollarımız var, insanlarımız at ve eşeklerle gidip geliyor, sıkıntı çekiyorlar. Ki en önemlisi, Ilıca’dan Kertmen, Payamlı üzerinden Sarıgüzel’e inen asfalt yolun yamasını yaptıramadım. Büyükşehir Belediyesine kaç kere başvurdum, başaramadım. Tamam diyorlar, yapacağız diyorlar, ama yapmıyorlar. Yarın bir gün yağmurlar başladığında, ya da kar yağdığında halimizin ne olacağını varın siz düşünün! 3-4 ay merkez ile irtibatımız kesilecek. Bu arada, köyümüze kadar gelen tanıdığımız, kardeşimiz Cengiz Çiçek’e de ilgisinden, sorunlarımızı medya aracılığı ile sesimizi duyurmasından ötürü ayrıca teşekkür ederim!” dedi.

OBA’LARLA BİRLİKTE 74 HANELİK MAHALLE

Evine misafir olduğumuz eski muhtar Ahmet Çiçek, Berit Dağından gelen kaynak suyunu içtiklerini, muhtarlık döneminde sağlık ocağını getirttiğini, 3 ilkokul ile birlikte elektrik sorunlarının olmadığı Sarıgüzel ve çevresindeki oba halkının yegane problemi, Ekinözü yol kavşağından Sarıgüzel’e kadar olan 15 kilometrelik yolun stabilize oluşu, insanların ve araçların toz toprak içinde kaldığı gibi, bozuk satıh sebebiyle parça kırdığı, insanların yolda kalıp mağduriyet yaşadığı obalarla birlikte 74 hanelik Sarıgüzel’de kiminle konuştuysak, ilik olarak dillerine doladıkları mesele yol oluyor.

CENGİZ ÇİÇEK; BİR AY SONRA BU YOL KAPANACAK!

Köy ve çevre oba insanlarını şehre taşıyan ve köyden şehre taşıyan bir minibüs var. İnsanlar ihtiyaçlarını temin için merkeze gidip gelirken, bir ay sonra mevsim itibariyle yağmurların ve kar’ın başlaması halinde yolların ulaşıma kapanacağını, insanların mağduriyet yaşayacağını söyleyen, vatandaşları dinlerken en önemli sorunlarının 15 kilometrelik toz toprak yolun olduğunun altını çizen Gelecek Partisi Onikişubat İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, köy ve çevre obaların merkezle irtibatının kesilmesinin günümüz Türkiye’sinde insanlık ayıbı olduğunu belirterek, “Partili arkadaşlarımla insanları dinledik. Ortak sorunları yol, yol, yol. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen duyarlı olun ve bu yolu iyileştirin. Madem yol medeniyet ise, bu köyün insanları da medeniyetin nimetlerinden niye yararlanmasın” diye konuştu.

Başkan Çiçek’e bu gezi için refakat edenler arasında, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çevik, Erol Tanış, Reşit Arslantaş, Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Doğdu da hazır bulundular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol