banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

NİYETİMİZ, MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI ANDIRIN OLUŞTURMAK

Andırın, genellikle ticaretini Kadirli, siyasetini de Maraş merkezle yapan, 57 mahalle ve 285 yerleşim biriminden oluşan dağlık ve dağınık bir coğrafya üzerine kurulu şirin bir ilçemiz. Havası ve suyu kadar okumuş insanlarının çokluğu da cabası. Bu ilçede okuma oranı neredeyse yüzde 100…

Bizim siyaset ve hizmet dilinde bir sözcük var, ‘Bürokrattan başkan olmaz. Kuralcı olurlar, hizmeti bilmezler ve başarılı olma şansları yoktur!’

Bu tabuyu, bu anlayışı yıkan, yerle yeksan eden Başkan Ahmet Doğan’a sorduk bu soruyu, bize şunu söyledi; “Doğrudur, böyle bir algı, düşünce var. Ama biz bu tabuyu yıktık. Kimlerle başardık bunu, halkımızla birlikte. Başkan seçildiğimizde sürekli sahada kaldık, gitmedik köy, mezra, mahalle bırakmadık. İnsanları dinledik, onlara dokunduk! Yeni bir hizmet dönemi başlattık. Gelecek nesillere önemli sorunları giderilmiş, insanların mutlu olduğu bir ilçe oluşturma niyetiyle çıktığımız yolda, önce tasarrufa önem verdik. 4 milyon civarında tasarruf sağladık. İsrafı önledik. İnsanların yaşamını kolaylaştıracak ne varsa, hedefimize onu koyduk. Devletimizi ve milletimizi düşündük. Tabi göreve geldiğimizde birçok sorun vardı halledilmesi gereken. İnançla, kararlılıkla bu sorunlar giderilecek!”

KİLİT PARKE ve GÜNEY ÇEVRE YOLU

Başkan Ahmet Doğan’ı dinlemeye devam ediyoruz; gülümseyerek ve samimi ifadeler dilinden dökülen;  “Düne kadar, özel sektöre ait olan kilit parke şantiyesini özelden alıp belediyeye kattık. Yani kendi kilit parkemizi kendimiz üretiyoruz. Bu bize büyük tasarruf sağladı. Baktım, vatandaş da bu alıştan memnun. Çünkü kendi belediye şirketimiz işletecek artık. Yeni yollar açtık. Andırın halkının özlemle,  sabırla beklediği Güney Çevre Yolunu ulaşıma açtık. İlçe içindeki zaten az sayıda olan caddelerin yükünü aldık.

Bu arada Andırın Kadirli yolunu çok önemsedik. İlçe halkının büyük bölümü ticaretini bu ilçeden sağlıyor ister istemez. Yakın çünkü. Bunun yanında birçok mahallenin, mezra ve yerleşim birimlerinin grup yollarını yeniledik, iyileştirdik. Çoğunu Büyükşehir Belediyemizin desteği ile başardık. Ulaşıma ciddi önem verdik. Baştan söyledik, mutlu insanların ilçesi olmasıydı niyetimiz.”

DOĞALGAZ, MİLLET BAHÇESİ VE KONAĞI

Kışla bahçesini genişletme çalışmalarından da söz eden, bakım-onarıma muhtaç okullarla da yakından ilgilendiğini belirten, turizm ve hayvancılığın gelişmesi için önem verdiği 60. km.lik Andırın-Göksun yolunun önemine dikkat çekip, ikmal ihalesi için gün saydıklarını söyleyen Başkanı dinlerken büyük hedefler koyduğuna dikkat ediyoruz. Teknik belediyecilik kadar sosyal belediyecilikte de hedefleri, projeleri olduğunu söyleyen Başkan Doğan anlatıyor; “İhtiyaç çok, vatandaşın beklentisi de çok. Biz bu beklentilere cevap verme doğrultusunda bir çalışma planı koyduk ortaya. İlçeye girerken gördünüz belki, canlı hayvan pazarı kurduk. Bu ciddi bir ihtiyaçtı ve hedeflerimiz, projelerimiz arasındaydı. İlçe merkezine bir kapalı otopark düşünüyoruz. Zira ilçe nüfusu yaz aylarında artış gösteriyor, caddeler kaldırmıyor. Trafik arapsaçına dönüyor çoğu zaman. Başkan seçildiğimde yine projelerimiz arasında, ki yine Büyükşehir belediyesi ile birlikte yapılacak, içinde düğün salonu da olabilecek şekilde tasarladığımız bir Millet Bahçesi ve Millet Konağı… İçinde çok büyük ihtiyaç  gördüğümüz taziye evi ile birlikte tabi. Yeni bir sanayi sitesi oluşturmak da projelerimiz arasında iken, artık modern çağın, yaşam alanının temel ihtiyacı olan Doğalgaz’ı ilçemize getirme gayreti içindeyiz. Bunu müjde olarak halkıma verebilirim.  Amacımız ilçemizi geliştirmek, kalkındırmak, insanların yaşam kalitesini, standardını artırmak. Bunun mücadelesini veriyoruz!”

Başkan Doğan iyi niyetli, gayretli. Herkesin merak ettiği AK Parti ilçe kongresine ilişkin düşüncelerini öğrenmek istediğimizde, gülümsüyor, sessiz kalmayı yeğ tutuyor. Sadece, “Kime hayırlı ise, kim daha çok yararlı olacaksa, ona ve ilçemize hayırlı olsun!” demekle yetiniyor.

Kaleler şehri Andırın’dan çıkarken, özellikle Kadirli yolu üzerindeki gözetleme kulesine takılıyor gözümüz. Bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu hatırlatıyoruz kendisine.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol