banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

KÜÇÜKEV’DE PAZAR KEYFi
 

 Mustafa abi telefon açtı: Tekerek küçükev de kahvaltı veriyoruz, ailenizle birlikte gelin misafirimiz olun diye bizi aradı..

 Bizde kısmet önümüzdeki Pazar olur diyerek Pazar gününe program yaptık..

  Yabancı yok: Kabının girişinde Mustafa Moğul , bildiğimiz Mustafa abimiz ( Ateş Mustafa ) sizleri karşılar..

 

 Küçükev dediğimiz zaman Emrullah usta  “ Emrullah Çuhadar” selam veriyoruz, hoş beş sohbetten sonra Küçükevin içine doğru yürürken, dekor ve düzenleme bizleri büyülüyor..

 Küçükev bizim bildiğimiz komşumuz küçükev ..

 Şefi , Garsonu, komisi yabancı değil, Hakan beyin yönetiminde hemen masa kurulur, kahvaltı çeşitleri bir bir önümüze gelmeye başldı..

 Etrafa bir göz atıyoruz, Allah hayırlı eylesin diye dua ediyoruz..

  Çocuklar için oyun alanı: Büyükler için Bay Mescid, Bayan Mescit ve lavabolar  olduğu bu alanda Kahramanmaraş’ın en büyük tesisi ki , yemekli toplantıların yapıla bildiği 650 kişiye kadar toplu yemeklerin verile bildiği bir mekan olmuş..

 

 Özel toplantılar için ayrı bölümler ve ses düzeni..

 

 İşin başında Ali baba : Ali Çuhadar’ın yönetiminde Tekerek küçükev de sabah kahvaltısına ciğer şişle başlar , sonra kızartma, terayağı, bal, reçeller, peynir ve zeytin çeşitleri ile devam edersiniz.. Allah ne verdi ise gelir masanıza..

 Şöyle Ahirdağı Orman Manzarasını izlerken:

 Önce ciğer :

 Sabahları ciğer yeme alışkınlığı genel olarak Araplarda ve komşumuz Gaziantep, Şanlıurfa da yaygın olarak görülmekte, Kahramanmaraş’ta ise pek yaygın değildir.

  Farklılık olsun, bir değişiklik olsun, bugünüm değişik olsun diyenler için küçükev tekerek şubesinde sabah ailemizle kahvaltıya vardığımızda bizi birer şiş , bol kimyonlu ciğer karşıladı.. hani özlemişiz çok da güzel olur..

    Ciğer ile güne merhaba derken, tere yağı ile pişirilmiş sahanda yumurta ve akabinde ise yine sahanda bakır kap içinde melemen geldi.. ikiside bir birinden güzel..

  Çökelek Böreği

  Aaa derken, fırından çıkarılmış etli pide gibi pişirilmiş ve kesilmiş çökelek böreği geldik ki  harika olmuş, hepsini ben yemek istedim.. aslında bu bile kahvaltıya yetermiş..!

 Biz onunla oyalanırken: küncü ile üzerine küçükev yazılı sıcak pide geldi.. yanında, tereyağı bal, reçel çeşitleri, peynir ve serpme kahvaltımız masamıza geldiğinde herkesin hem gözü doydu , hemde karnı doydu.. bizim kahvaltı ziyafete dönüştü..

     Küçükev kahvaltı tabağında: Bal, Tereyağı, Kaymak, Reçel çeşitleri, Pekmezi, Çikolatası olmak üzere 9 ayrı çeşit ürünü ile bizlere selam verdi..

     Ahşap kahvaltı tabağının yanında yeşillik, özellikle reyhan çok hoş bir tat verdi.

     Patates, biber, patlıcan , domates, kızartması, sigara böreği , sosis salam gibi ürünlerin yan tarafı süslediği kahvaltımızda .. yok yok..

     Bakır sahan da tereyağlı yumurta : harika olmuş yakın zamanda böyle güzel yumurta yememiştim.. pişiren ustamızın eline sağlık diyorum..

     Kaşar, Maraş Peyniri, Tulum peyniri, belik peynir, köy peyniri, yeşillik, domates, salatalık ürünleri ile önümüze gelen peynir tabağı ise hem gözlerimize hitap etti, hem midemize..

     Siyah ve yeşil zeytinimiz, kekik ve zeytin yağı ile yağlanmış, yanı başında ise melemen ki harika pişirilmiş kahvaltımızı süsleyen ek yiyecekler oldu..

     Kahvaltı sonunda masamıza gelen karpuz kendi kabuğu içinde dilimlenmiş , ayrı bir süs verilerek soframıza gelirken, kahvaltımız bir şölene dönüştü..

     Küçükev ustalığının zirvesine çıkan kahvaltı keyfini yaşamak isteyenler, Pazar günü Tekerek , Boğaziçi yolundaki Küçükeve buyursun..

     Nefis bir mekanda kahvaltı yaparak Pazar gününe güzel başlaya bilirsiniz, Pazar keyfiniz için Pazar günü küçükev size yeter.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol