banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

EKİNÖZÜ ŞİFANIN MERKEZİ, ÇELEĞEN’İN İLÇESİ
 İlçeye gidebilmeniz için mutlaka özel aracınız olacak. Zira merkezden tüm ilçelere minibüsler varken, her nedense merkezden Ekinözü’ne minibüs kalkmıyor. Bu büyük bir eksiklik! Herkesin arabası olacak diye bir kural yok. Şayet Ilıca gibi her gün birkaç sefer olsa, bu şirin ilçemize yerli turistlerin akını daha fazla olacaktır. Toplu taşımadaki bu zincir, varsa kırılganlık, son bulmalı.

YUKARI, ORTA VE AŞAĞI İÇMELER

Her üç bölgede doğal maden suyu var. Sıra kapmak için insanlar yarış içinde. Ve ilçede gezinirken, herkesin elinde pet şişe görürsünüz. Bitiren gidip bir daha dolduruyor. Akabinde hemen yanı başınızda sizi bekleyen halka tatlıcıları. Su içip, birkaç adım attıktan sonra canınız ister istemez halka tatlıdan çekiyor. Bu nedenle ilçede acı su kadar da tatlı tüketimi var. İçen tatlıya koşuyor.

Her 3 içme tıklım tıklım. Pansiyonlar, oteller dolu. Bazı vatandaşlar evlerini pansiyon olarak kiralıyorlar. Özellikle hafta sonu olunca, bu kalabalık daha da artıyor. Günü birlik gelenler de çok olunca, en çok iş yapan fırıncılar, kasaplar ve marketler oluyor. Tatlıcılar da buna dâhil.

EKİNÖZÜ’NDE BÜYÜKŞEHİR İMZASI

İlçede nereye gitseniz Büyükşehir’in imzasını buluyorsunuz. Parklar, sosyal tesisler, kamelyalar, ilçeyi baştan aşağı donatmış. Büyükşehir her yerde sloganı burada da kendini göstermiş. Yukarı içmelerdeki sosyal tesis, ana baba günü deyim yerinde ise. Bu parkın, bu ilçenin, bu şifalı suların ve çamurun 22 senedir müdavimleri de var. Doğudan, Güneydoğu’dan ve Akdeniz illerinden insanlar ilçeyi mahşer yerine çeviriyorlar.

Bir sosyal tesis var Yukarı İçmeler’de, park içinde… Büyükşehir’den. Başkan Nursi Çeleğen her defasında teşekkür ediyor, dua ediyor Büyükşehir’e, Başkan Fatih Erkoç’a. İlçe halkı kadar dışarıdan gelen misafirler, gösterilen ilgiden, yaşanabilir ortamı sağlayan Başkan Çeleğen ile Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’tan memnunlar. Yani iki Başkan el ele vermiş, ilçeyi abad etmişler.

NERGELE ÇAYINDA KAHVALTI KEYFİ

Başkan Çeleğen, amcasının vefası sebebiyle ilçe dışında iken, sosyal tesislerde misafir eden, başkanın yokluğunu aratmayan Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel ve belediye meclis üyeleri ile, diğer saatlerde bize mihmandarlık eden, basın müdürü İsmail Bozdoğan ile acar şoförümüz Tayfun Alkaya, başkanın yokluğunu aratmadılar. Doğrusunu söylemek gerekirse, Nergele Çayı’nda kahvaltı başkaydı. Yolunun iyileştirilmesi gerekiyor. Daha çok misafir için. Doymak nedir bilmiyorsun eşsiz doğa güzelliği karşısında.

BİRAZ DA BAŞKAN; NURSİ ÇELEĞEN…

Yanında olsalar, belki duygusal davranırlardı, vatandaşlar ve dışarıdan gelen misafirler, Başkan Çeleğen’i her açıdan takdir ediyorlar. Teknik ve sosyal belediyecilikte gösterdiği başarı, hanesine artı olarak yazılınca, dürüstlüğü konuşuluyor. Kardeşleri daha belediyenin önünden geçmemişler, akçeli işleri olmamış belediye ile. Birisi anlattı; “Başkanın akçeli, özel, ranta dayalı işi olmaz. Rant için, akçeli iş için gidenler, Başkan’dan geri döner, çünkü ters teper!” demişti.

Başkan Çeleğen’in gecesi gündüzü yok. Bırakın bir belediye başkanını, ilçenin başkanı olmayı, misafirlerin rahatı, huzuru için uykuları kaçırmış. Onlara daha fazla nasıl hizmet ederim diye çırpınıyor adeta.

Odun isteyene odun, kum isteyene kum, tuğla isteyene tuğla, briket isteyene briket ve eğitim kursu. Sosyal belediyecilikte de elinden gelen gayreti göstermiş Başkan Çeleğen.

NELER YAPILABİLİNİR?

Asıl sorulması gereken soru bu! İlçenin, belediyenin öyle ahım şahım geliri yok. Bir oteli var, o da gazoz parası. İlçeyi 12 ay ayakta tutacak, insanları her mevsim çekecek projelerin üretilmesi lazım. Bunun için önce 5 yıldızlı oteller şart. Bunu turizm yatırımcılarının dikkate ve ele alması gerekiyor. Gelir düzeyi çok olan insanlar da bu ilçenin güzelliklerinden, nimetlerinden yararlanmalı. Ama 5 yıldızlı otel şart. Belki 3 yere fazla gelir ama yeteri kadar olmalı.

Ayrıca, KSÜ’ye komşu bir üniversitemiz daha geliyor. İSTİKLAL Üniversitesi. Elbistan’a… Bir tatil ve turizm cenneti olan Ekinözü’ne açılacak Meslek Yüksek Okulu, ilçeyi her mevsim canlı tutacak. Dışarıdan gelecek öğrencilerle ilçenin ekonomisi hayat bulacak, insanların yaşam standardı yükselecek ve dışarıya göç önlenmiş olacak! Üstelik MYO için bina da mevcut ve yeterli.

KSÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Niyazi Can’a hatırlatırız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol