banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR EKEN Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

10.UFKA YOLCULUK BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI ONİKİŞUBAT’TA TANITILDI

Türkiye genelinde Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenen Kahramanmaraş’ta ise Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Onikişubat Tanıtım Toplantısı, Pınarbaşı Çınaraltı Tesisleri’nde yapıldı.

Bu yıl 10.su yapılacak olan Ufka Yolculuk Yarışması Onikişubat ilçesi tanıtım toplantısına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut ile Şube Müdürleri Kenan Abacı ve Ahmet Akküncü, Eğitim Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz ile İl Sorumlusu Ersoy Kaba, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır ve Onikişubat ilçesinde görev yapan okul idarecileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Mehmet Pak, Ufka Yolculuk Yarışmalarının yanı sıra, 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde eleştirel düşünme, helal ve sağlıklı yaşam, Kur’an-ı Kerim’in anlamıyla buluşmak, sivil savunma, izcilik ve gençlik çalışmaları, “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği gibi çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, dernek faaliyetlerine katkıları ve destekleri dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve programa yoğun bir katılım sağlayan okul idarecilerine teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDELİM

Programda selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, yarışma konusunun öneminden bahsederek, “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu yarışmayı öğrencilerimiz adına önemsiyoruz. 

EĞİTİM ve KÜLTÜR ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen programa katıldığını kaydeden Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültür çalışmalarına çok ayrı bir önem veriyoruz. İmkânlarımız dâhilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. İstiyoruz ki Necip Fazıl Kısakürek, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil ve daha nice yazar ve şairlerimiz gibi yazmaya ve okumaya meyilli genç kuşaklar yetiştirelim. Buna katkı sağlayacağına inandığımız Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nı eğitim çalışanları ile desteklemek, bizim için büyük bir onurdur.” diye konuştu.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları’nın bu sene “Sağlıklı Düşünmek” teması ile yapılacağını belirten Yılmaz, “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine, sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” sözlerini ifade etti.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan Ufka Yolculuk Yarışmaları’nda yarışmaya özel hazırlanan birbirinden eşsiz kitapları okuyarak elde edilebilecek kazanımların yanı sıra Türkiye ve Kahramanmaraş’ta dereceye girecek olan yarışmacılara toplamda 1 Milyon TL’yi bulan para ödülü de veriliyor.

Diğer yandan online yapılacak yarışmaların ilki 17-18 Nisan’da, ikincisi ise 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.ufkayolculuk.com web sitesinden veya Ufka Yolculuk sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol