banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK PERSONELLERİNE 2014 YILI 1.NRP EĞİTİMLERİ YAPILAN SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERMİŞTİR.
 Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde 2014 yılı NRP "Yenidoğan Canlandırma Eğitimi" Başlamıştır. Program kapsamında 3 Şubat Pazartesi Günü daha önceden Sertifikasyon Programımız neticesinde sertifika alan 33 Personele de NRP Güncelleme Eğitimi yapılmıştır.

2014 yılının ilk NRP Uygulayıcı Eğitimi 4-5-6 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Programda Bakanlık NRP sorumlusu Mehtap İBİŞ , İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Ülkü SOYER KARAKAYA , 112 Şube Müdürü Dr.İsmail KAHRAMAN , KSÜ Tıp Fakültesinden Yeni Doğan Uzmanı Yrd.Doc.Dr.Sadık YURTTUTAN, Necip Fazıl Şehir Hastanesinden Yeni Doğan Uzmanı Uz.Dr.Salih KALAY, Megapark Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Uz.Dr.Esat KÖKLÜ , Necip Fazıl Şehir Hastanesinden Hemşire Aşkın TECİRO Birim Sorumlusu M.Akif TERLİ ,Birim Personellerimizden Nesrin ÇOKAKLI ve Handan YAR ŞENBAY eğitimci olarak katılmıştır.



Programda Halk Sağlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi personellerinin koordinesinde eğitimcilerimiz tarafından yapılan eğitim programında Kapanış konuşmasını yapan Bakanlık NRP sorumlusu Mehtap İBİŞ "Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz, ilimizdeki doğum salonlarında ve Yenidoğan ünitelerinin yer aldığı yoğun bakım ve Servislerde NRP eğitimi almamış personelin olmaması yönündedir. İlimizde düzenlenen ve 3 gün süren Yoğun eğitim programı sonunda Eğitimi Başarıyla tamamlayan katılımcılara NRP sertifikaları Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Ahmet YENER, Müdür Yardımcılarımız Dr.M.Abid BAŞARICI , Ersin ÖZGÜL , İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet ÖZDEMİR, Şube Müdürlerimiz Bayram PAKSOY, Dr.Nurdane KORKMAZ, Dr.Adem KAYA, Uz.Dr.Melike YAVUZ, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Ülkü SOYER KARAKAYA, 112 Şube Müdürü Dr.İsmail KAHRAMAN, Birim Sorumlusu M.Akif TERLİ ve Birim personelimiz Handan ŞENBAY ve Nesrin ÇOKAKLI tarafından sertifikaları verilmiştir.


NRP Eğitiminde Özel Megapark Hastanesi,Özel Maraş Life Hospital Hastanesi, Özel Elbistan Nehir Hastanesi, Elbistan Devlet Hastanesi, Afşin Devlet Hastanesi, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve 112 Acil Yar.Kurt.İstasyonlarından katılımcılar olmuştur. Eğitime 2 Anestezi Teknikeri 17 Hemşire, 1 Paramedik, 10 Ebe ve 14 ATT olmak üzere toplam 44 sağlık çalışanı sertifika almıştır.






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol