banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

SOKAKTA DOLAŞACAK YÜZLERİ YOK!
 9 Şubat Pazar günü, seçim bürosunda partililerle buluşan CHP Onikişubat ilçe teşkilatı ve belediye başkan adayı Ülkü Eren, genel politikalar üzerinde konuşma yanında, yerel sorunları ve projeleri de paylaştılar, destek beklediklerini söylediler.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Salman Savranlı, AK Parti iktidarını eleştirdi, özellikle dış politikadaki beceriksizliklerini ifade ederken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yüklendi, komşularımız olup iç savaşla boğuşan Suriye ve Mısır üzerinden iktidarı yerden yere vururken, hükümetin İsrail ile olan ilişkilerinin düşündürücü olduğuna vurgu yaptı, Mavi Marmara rezaletini hatırlattı.


Savranlı, AK Parti iktidarının bu yerel seçimde sandığa gömülmesi gerektiğini hatırlatarak, Türk siyasi hayatında yaşanan darbeleri de gündeme taşıdı ve darbeleri bir insanlık suçu olarak yorumladı, emperyalist ülkelerin darbeleri desteklediğini, beslediğini ima değil, açık açık dile getirdi, “Tarihte çok darbe ile karşı karşıya kaldı bu ülke. Bu darbeler, ülkenin başına bela oldu, bu darbeler ülkenin yanan ışıklarını söndürdü. Özellikle 12 Eylül darbesinin bir insanlık suçu olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bu ülke, başbakanlarını asan ülke olmamalıydı. Olmamalı da… Hatırlayın, bir zamanlar ABD’den süttozu gelirdi, peksimetle birlikte, okullarda öğrencilerimize verilirdi. O günleri unutmadık” dedi ve yine sözü AK Parti iktidarına getirdi, 3 Y diye bilinen yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edecekken, yolsuzlukların, yasakların batağına saplandığını, yoksulluğun da zirve yaptığını kaydetti.


CHP, ÖZGÜRLÜKLERİN, BAĞIMSIZLIĞIN, İNSAN HAKLARININ SAVUNUCUSU PARTİ

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen İlçe Başkanı Savranlı, 30 Mart’ta Onikişubat ilçesinde Ülkü Eren’le seçime gidileceğinin de altını çizdikten sonra, CHP’nin özgürlüklerin, bağımsızlığın ve insan haklarının savunucusu olduğunun altını çizdi, sonra da; “Bu seçim, ülkenin var oluş veya yok oluş seçimi olduğunu artık herkes öğrendi. CHP olarak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Onikişubat ilçesi adayımız Ülkü Erenle benimseyecektir. Oysa sizin desteğinize ihtiyacımız var. Ülkü hanımı yalnız bırakmayın” diye konuştu.

Savranlı’nın genel politikalar üzerine konuşması ve soruları cevaplaması ardından söz alan Onikişubat Belediye Başkan adayı Ülkü Eren, önce kısaca özgeçmişinden söz etti, siyaset ve mesleki yaşamından kesitler aktardı.


EREN; “SİZE HİZMET EDECEĞİME SÖZ VERİYORUM” DEDİ

 Heyecan ve duygu yüklü konuşması ile bilinen sigortacı, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren, 14 Aralık’ta çıktığı yolculukta Onikişubat ilçesi için iddialı olduğunu vurguladı, amacının hizmet olduğunun altını çizdi, adaylığının açıklandığı günden bu yana, köyleri, mahalleleri ve esnaf ziyaretleri ile saha çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi ve şunları dile getirdi; “Yolsuzluğa ve hırsızlığa hayır sloganı ile yola çıktık ve yerel yönetimlerde kadının sesi olmayı istedik. Biz ve arkadaşlarımız, rant için değil, hizmet için yola çıktık, bu uğurda varız. CHP herkes için var. Sizler için var. Vatandaşlarımızın bizi mahcup edeceklerini düşünmüyorum. Sizlerle birlikte olmak, halkın içinde olmak bana gurur veriyor. CHP’den aday gösterildiğim için de taşıdığım gururu anlatamam. Rabbim nasip ettiğinde, başkan olduğumuzda, sizler için elimden geleni yapacağıma, elimi taşın altına koyacağıma söz veriyorum. Başkan olduğumuzda, kadınlarımız için, onların el emekleri, göz nuru eserler için belediyede bir birimi oluşturulacak, gençler için de aynı birim oluşturup, gençleri hayata kazandırmaya gayret göstereceğiz. 18 yıllık sigortacı olarak, köylümüzün, çiftçimizin, işçimizin dertlerini, taleplerini çok iyi biliyorum. Başkan olduğumuzda umutsuz insanların umudu, ev kadınlarımızın umudu olarak onlara hizmeti şiar edineceğime söz veriyorum”


SOKAKTA DOLAŞACAK YÜZLERİ KALMADI

Eren’in konuşması ardından soruları cevaplandıran Salman Savranlı, CHP’de siyaset yapmanın onurundan söz etti, partililerinin önerilerine yanıt verirken de, yine alkışlara boğuldu, yine sözü iktidara eleştiriye getirerek, sokakta dolaşacak yüzlerinin kalmadığını iddia etti, hiçbir siyasi parti ile ittifak içinde olmadıklarını, olmayacaklarını yineledi, anketler de gösteriyor ki, CHP’nin önlenemeyen bir tırmanışından söz etti, bu seçimin iptal edilebileceğini, ancak bir savaş çıkmadığı müddetçe, bunun da mümkün olamayacağına vurgu yaptı.

Gerek Savranlı gerekse Eren’in konuşmaları ayakta alkışlandı.















Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol