banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

ŞİRİKÇİ AİLESİNİN GURUR GÜNÜ
 Hayırsever işadamı Atıf Şirikçi, babası Nuri Şirikçi adına yaptırdığı sağlık ocağından sonra,  bu kez de annesinin de ismini yaşatmak üzere, Çocuk Bahçesi mevkiinde, çürük raporu nedeniyle yıkılan Kız Meslek Lisesini yeniden yaptıran ve yaklaşık 2,5 milyon’a mal olan Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesi, muhteşem törenle hizmete girdi.

Okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Yaşar Dinçer’den sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, kalkınmanın eğitimle doğru orantılı olduğunu belirtti, bu okulun devlet-millet işbirliğinin en güzel ve en anlamlı örneği olduğunu kaydetti, sonra da Şirikçi ailesine eğitime katkısından ötürü teşekkür etti.

Bu konuşmanın ardından Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Sağlam’dan gelen telgraf okundu. Takibende Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu söz aldı. Ramazanoğlu, “Böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için sevim ablamızın ellerinden öpüyorum” dedi, sonra da şehrimizde eğitim yatırımlarının arttığından söz etti, bu okulun diğer hayırseverlere de örnek olması gerektiğini hatırlattıktan sonra, Atıf Şirikçi’ye bu anlamlı yatırımlarından dolayı teşekkürlerini belirtti.


BUGÜN ÇOK DUYGULUYUM!

Bunu söyleyen AK Parti milletvekili Dt.Sıtkı Güvençi di. Sağlık müdürlüğü döneminde açılan sağlık ocaklarından söz etti, bunlardan birinin de Atıf Şirikçi’nin babası adına yaptırdığı sağlık ocağını gündeme getirdi. Bu eğitim yatırımın son derece önemli olduğuna işaret ettikten sonra da, artık Kahramanmaraş’ta, 70-80 kişilik sınıfların kalmadığını, bu rakamın 30’lara indiği müjdesi yanında, 2015’de Kahramanmaraş’ın normal eğitim-öğretime geçeceği müjdesini verdi.

GRUPTA BİRÇOK YATIRIMLAR YAPTIK!

Annesi Sevim Şirikçi adına okulu yaptıran hayırsever evlad Atıf Şirikçi ise, vergi rekortmeni olduklarını, 500 büyük yatırımlar içerisinde yer aldıklarını,  gurup olarak birçok yatırımları devreye soktuklarını hatırlattıktan sonra; “Bugün en kutsal yatırım hizmete giriyor. Bugün yaşam enerjisi ile doluyum. En kutsal yatırımın geleceğe ve insana yatırım olduğunu söyleyenlere hak veriyorum. Bugün benim için çok anlamlı. Annem bizim eğitimimiz için adeta ışık oldu. Bugün bu ışığın yansıması burada. Bugün bu ışığı hep birlikte yakıyoruz. Şunu da belirteyim, sosyal projelerimiz artan hızla devam edecek. Çocuklarımızı aydınlık geleceğe hazırlayacak okulun eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


ŞİRİKÇİ AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Şirikçi’nin Vali Şükrü Kocatepe’ye, Vali Kocatepe’nin de Şirikçi’ye hediye sunumundan sonra düşüncelerini paylaşan Kocatepe, eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi için, hep birlikte ellerini taşın altına koyduklarından söz etti, bu yolda çok iyi mesafeler kat ettiklerini söyledi, “Eğitimde çok iyi bir noktadayız. Sıtkı beyin de dediği gibi, 2015 yılında Kahramanmaraş normal eğitime geçmiş olacak. Bu okulu bize kazandıran hayırsever insan Atıf Şirikçi’ye teşekkür ediyorum” dedi ve bu konuşmaların ardından törenle kurdela kesimi gerçekleşti.

Kurdela kesimi ardından protokol hep birlikte okulu gezdiler.


KATILIM VE İLGİ ÇOK OLUNCA…

Okul bahçesinde kurulan protokol yerine katılanlar arasında, başta Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Av.Metin Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Tahir Akgemci, MHP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile, çok sayıda daire müdürleri, Şirikçi ailesinin yakınları, öğrenciler katıldı.


































Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol