banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

RESSAM ÖZEN’İN SERGİSİ SANATSEVERLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR
 Karadeniz temalarını sanatsal öğe olarak resmettiği 44 eserinin yer aldığı 15. sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan ressam Özen’in sergisi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Çocukluğundan beri resme büyük ilgi duyduğunu belirten Aslı Çakar Özen, sanatsal çalışmalarının yaşanmışlığın izlerini de taşıdığını vurgularken, ‘’Resimlerin tamamen hayallerim değil, yaşadıklarımdan, çocukluğumdan da izler taşıyor. İçinde eğitimim, sanat tarzım da var. Sürekli kendimi olgunlaştırmaya çalışıyorum. Yaptıklarımı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ sözlerine yer verdi.

Eserlerini yaparken sosyal içerikli figüratif konuları mekan figür bağlantısı kurarak çalıştığını anlatan Özen, yöresel doku olan keşan ve peştamalı “evrensel kaygılar içerisinde” sanatsal öğeler kullanarak ifade ettiğini söyledi.

Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Sanko Ailesi’ne teşekkürlerini sunan Özen, Gaziantep halkına sergisine gösterdikleri yoğun için minnettar olduğunu belirtti.


Ressam Özen’in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 24 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

SANATÇI

Sanatçı Aslı Çakar Özen, 1956 yılında Trabzon'da doğdu. Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitiren sanatçı, lisansını Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı.

Halen Gaziantep Özel SankoOkulları’nda resim öğretmeni olan sanatçı, aynı zamanda Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliğini ve küratörlüğünüde yürütüyor.

Sanko Holding’in sponsorluğunda düzenlenen Gaziantep 1. ve 2. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nın koordinatörü olan sanatçı, ulusal ve uluslararası 7 çalıştay, bir sanat festivali ve birçok sanat fuarına katıldı.

Yurtiçi, yurtdışı, müze ve özel koleksiyonlarda resimleri bulunan sanatçı, 15 kişisel sergi açtı, 100 'ün üzerinde karma sergiye katıldı.

Sanatçı, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir.

SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve JoanMiro sergisi olmak üzere, 172 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol