banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

REKTÖR KARAARSLAN İLE SOHBET
 Beraberinde kurmayları olduğu halde, aslında 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde bir araya gelmek istediğini, ancak kısmetin bugüne kaldığını belirten Rektör Prof.Dr.Mehmet Fatih Karaarslan, KSÜ – basın işbirliğine değindi, özellikle basından sorumlu  Akın Ozan’ın bu göreve gelmesiyle birlikte, daha sağlıklı, daha profesyonel bir ilişki sağlanabileceğini söyledi.

Son günlerde, üniversite camiasında nelerin olduğuna dikkat çeken Rektör Karaarslan, önce Tıp Fakültesinin hizmete açıldığını, öngörülenden iki sene önce açılmasının yararına işaret ederek, hastanenin hizmete girmesinde katkısı olan başta AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal olmak üzere, tüm milletvekillerine teşekkür etti.

Sonra da, Özge İnşaat sahiplerinin babaları Ali Özge adına yaptırdığı caminin hizmete girdiğini belirtti, hayırsever işadamı Abdulkadir Kurtul tarafından yapımı süren İlahiyat Fakültesinin kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu dile getirdi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin de temelinin atıldığının altını çizdi.

Uzaktan eğitime de başladıklarına vurgu yapan Rektör Karaarslan, 26.700 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede 300 kadar da yabancı öğrenci bulunduğunu belirterek, “Üniversite içinde bir kongre, kültür merkezi projemiz vardı ki,i bunun da ihalesi yapıldı, inşaatına başlanmak üzereyiz. Kütüphane de hakeza. Diş Hekimliği Fakültesi için çalışmalarımız bitti, dosyası hazırlandı, müracaatımızı yaptık” dedi.


HASTANE YOLU VE TEKNİK ÜNİVERSİTE

Karaarslan,bir basın mensubunun, Tıp Fakültesinin hizmete girmesiyle birlikte, KSÜ kapı girişinin yolgeçen hanına döndüğünü, bunun da sakıncalı olduğunu ifade ederek, Tıp Fakültesi için ayrı bir yolun önemine vurgu yapmasına ilişkin şu cevabı verdi; “Çok haklısınız. Biz de bunu düşündük. Planımız da bu yolda zaten. Cami önünden hastaneye gidilen bir güzergâhı düşünüyoruz. Üstelik de çift yol olacak. Kış mevsimi bitiminde, bu dediğiniz mesele gerçekleşecektir!” dedi ve Teknik Üniversiteye ilişkin olarak da şunları söyledi; “Teknik Üniversite ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda üniversite her türlü desteği verebileceğimizi söyledik. Bu durumu YÖK’e ilettik ve beklemedeyiz”

Hastane sınırları içinde eczane açılmasının da sakıncalarına değinen Karaarslan, yolun karşısına olabileceğini, oysa hastane içinde bir eczanenin bulunduğunu sözlerine ekledi ve “Cami yanında 4.500 metrekare kapalı olanı olan bir sosyal tesis yaptıracaktık. Devret işlet modeli ile. Ancak 9 aydır sürüncemede, onu da bekliyoruz” diye konuştu. 




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol