banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR EKEN Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANKO KOLEJİ’NDE SÖYLEŞİ
 Türkiye’de üniversiteler dahil birçok yerde konferans verdiğini belirten Gürsoy,laboratuvarları ve eğitim ortamı ile Özel Sanko Liseleri’nin birkaç adım önde olduğunu vurguladı.

Lise ve üniversiteye giriş konularında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Gürsoy, Özel Sanko Koleji 12. sınıf öğrencileriyle yaptığı söyleşide, onlara meslek seçerken tecrübelerden yararlanın ama kalbinizin sesine kulak verin mesajı verdi.

Gürsoy,“2010 ve öncesindeki klasik tercihleri yapmayın, tercihlerinizde başkalarını mutlu etmeye çalışmak yerine kendi önceliklerinizi ve ilgi alanlarınızı ön planda tutun. Geleceğin meslekleri mi? Mesleklerin geleceği mi? sorularını kendinize sorun. Özellikle Sanko’da okuyan öğrencinin buradan sonra kaliteli yerlere hareket etmesi gerekir” dedi.


Teknolojideki gelişmelere işaret eden Gürsoy, şunları söyledi:

‘’Teknolojik gelişmelerle orantılı donanımlarla yetişmeniz gerekir. Uzun süredir sadece dört yıllık lisans mezunu olmak yetmiyor. Yüksek lisansı da yapmak gerekiyor. Ayrıca hangi destekleyici yan dallarda yetiştiniz de önem kazanmaya başladı.”

Öğrencilere, üniversite seçerken iyi araştırma yapmalarıönerisinde bulunan Gürsoy, önceliklerinin öğretim kadrosuna ve profesyonel kadroya bakmak olması gerektiğini kaydetti.  Akademik olanakların, yabancı dil eğitimin, uluslararası bağlantıların, sosyal yaşamın, iş dünyası ile bağlantıların da listede araştırılması gereken alanlar olduğunu belirtti.

Ulusal ölçekte yayın yapan radyo ve televizyon kanallarında eğitim programları yapan Gürsoy, Özel Sanko Liseleri öğrencilerinin sohbet kültürünü takdir ettiğini ifade ederek, ayrıca mütevazı duruşlarından dolayı onları, okullarını ve ailelerini kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol