banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

 “OTİSTİK ÇOCUKLARDA İNANÇ BAL GİBİ VAR”
 Bir sosyaloğ’un “Otistik çocukların beyinlerinde inanç alanı olmadığı için Allah'a inanmayı bilmiyorlar" şeklindeki yorumlarına sert tepki gösteren başkan Bozdoğan, örnek olarak milli yüzücü Şahin Olgun’u gösterdi.

Şahin Olgun’un neredeyse 5 vakit namazı camide kıldığını, başta başbakan olmak üzere Kahramanmaraş Valisinden tutunda öğretmen ve cami müezzinine kadar birçok kişiye de dua etmesiyle tanındığını belirtti.

Başkan Bozdoğan, ”Demek ki, otistik çocuk ve gençlerde Allah inancı bal gibi var. Otizm ile ateizm nasıl karıştırılır anlam vermek çok zor. Araştırmak isteyenler varsa Şahin kardeşimiz buradadır, buyursunlar gelsinler incelesinler. Bilimsel dayanağı olmayan iddialarla kafa karıştırılmasın. Bu konuda Diyanet işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’e katılıyor ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ;

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HAKSIZLIK"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, otistik çocukların dini inancının olmadığı iddialarına' ilişkin konuştu. Başkan Görmez; “Hatta, bu konu dahi medya ve insan onuru açısından ele alınmayı hak eden bir konudur. Ben, böyle hiçbir bilimsel temele dayanmayan bir cümlenin ve iddianın iki gün toplumumuz nezdinde tartışılmasını dahi özellikle engelli kardeşlerimize haksızlık olarak değerlendiririm" diye konuşmuştu…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol