banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

ÖĞRETMENLER BORÇ SARMALINDA

Beş bin 173 öğretmene anket düzenledi.
Anket sonuçlarına göre, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 71.5'inin geliri aile ve çocuk yardımı dahil maaşı ve ek ders ücretleri ile birlikte 1501–2000 TL olarak belirlendi.

Öğretmenlerin yüzde 78.3'i ''Aylık gelirinin harcamalarını karşılamaya yetmediğini'' belirtirken, yüzde 97.1'i ise ''Son bir yıl içinde banka kredisi çektiğini'' ifade etti.

Çoğunluğunun ''Maddi konular nedeniyle eşiyle tartıştığı, kavga ettiği, boşanmaya gittiğinin'' ortaya çıktığı anket sonucuna göre, öğretmenlerin yüzde 92,1’i ''Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını kaybettiği'' görüşünde olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin yüzde 67,6’sı ''Çalışma ortamından memnun olmadığını'' belirtirken, yüzde 85,2’ü ''Kadrolu öğretmenlik dışındaki öğretmen istihdamının insan haklarına aykırı olduğunu,emek sömürüsü olduğunu'' düşünüyor.

Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanlarından öğretmenlerin sorunlarının çözümüne dönük müjdeli haber'' vermelerini isterken, bu öğretmenlerin yüzde 54,9’i “öğretmenlik mesleğinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik mesajlar'' beklediğini kaydetti.

Anketi yorumlayan Haksen K.Maraş il başkanı Fahri Kurt ''Öğretmenlerimiz geçim sıkıntı yaşamaktadır, Gelecek endişesi içindedir. Mezarda emeklilik gelmiş. Emekli olma sendromu yaşamaktadırlar. Emekli olunca ekonomik olarak daha da sıkıntı yaşayacaklarını düşünmektedirler. Bu gün aylık gelirleri ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Banka kredileriyle günü kurtarmaya çalışmaktadır. Son bir yıl içinde giderler %12,5 artarken, maaşlara yapılan zam ise %4 civarında olmuştur. Mutsuz, umutsuz, geleceğe güvenle bakamayan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek göremeyen öğretmenlerle Türk milli eğitiminin çağdaş hedefleri yakalaması mümkün değildir. Geliştiği iddia edilen ülkemizin refahından yeterince pay alamamaktadır. Eğitimin komutanı, öğretmenlerdir. Ülkemizin lokomotifi eğitimdir. Öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmelidir.'' dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol