banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

KURT, KÜLTÜR SANAT DERNEĞİNİN KONUĞU OLDU

Malik Akgüneş’in yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı programda bu hafta,  “Maraş’a Dair” başlıklı söyleşi ve sohbet gerçekleştirildi. Akşam 7.30 da başlayan söyleşi ve sohbet programına, halktan ve sivil toplum teşkilatlarından birçok kişi katıldı.

 Programın sunucusu ve ev sahibi, Malik Akgüneş yaptığı açıklamada: “Her hafta, cumanın mübarekliğinden faydalanarak, derneğimizde, şehrimizin değerli şahsiyetlerini ağırlamaya ve onları halkımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllü bir teşekkül olan derneğimiz, gönül yapmak, fikir üretmek, sağlıklı anlayışlar geliştirmek için gayret etmektedir. Sanatın her çeşidine, kültürümüzün bütün renk ve motiflerine programlarda yer vermekteyiz. Tabela dernekçiliği yapmamak lazım. Dernekler sosyal misyonlarını icra etmelidir. Şairler şehri Maraş, ticaretin, turizmin yanda  bir de kültür-sanat şehri olmalıdır. Bu haftanın konuğu şehrimizin değerli yazarı Fahri Kurt Beydir. Size “Maraş’a Dair” başlıklı bir sohbet gerçekleştirecektir’’dedi.

Fahri Kurt ise sözlerine kendini tanıtarak başladı.’’Davet ediliyorsak değerliyiz’’ demektir. Bize değer verenlere teşekkür ederim. Davete icabet etmek sünnettir ama bir yerde ilim irfan, cihat daveti varsa buna icabet etmek defarz olur. Şehrimizde, böylesine meleklerin iştirak ettiği ve imrendiği nezih mekânların olması, ilme, irfana teşne insanlarımızın burada toplanarak ‘’birlikte rahmet ayrılıkta azap var’’ mesajının soluklanması beni mutlu ediyor. Bu kardeşlerimizi sebebini çözemediğim nedenlerle, şartsız kayıtsız seviyorum.”dedi ve sohbetine devam ederek şunları ifade etti.



 “Bugün, gençliğimiz idealsizlikten “carpe diem” bilinen “anı yaşa” felsefesi gibi,müzmin  bir maraziyeye yakalanmışlardır.Bunlar, geçmiş, gitmiştir.Gelecek ise belli değildir.Mühim olan şu anın zevkini,keyfini çıkarmaktır.”Bas bas paraları leylaya..bir daha mı geleceğiz dünyaya…”demektedirler. “Vur patlasın çal oynasın” diyerek, bir tantana ile gençliklerini ziyan etmektedirler. Hâlbuki  “zaman keskin bir bıçaktır, biz onu kesmezsen o bizi keser.” Ve boşa geçen günler, tembelliklerimiz kafamıza yumruk olarak döner.

Köpeklerde bile yarın düşüncesi vardır. Bir kemik verseniz, onun yarısını yer yarısını da toprağın altına gömer. Yarın yerim diye…” sohbetini sürdüren Kurt,

Gençlerin dinlediği metalica müziklerin, onları satanizme ısındırdığını, beyni gelişmemiş milletlerin guruh olacağını, ıslık çalınca giden, kaval çalınca dinleyen, Şırnak koyunları gibi intihar edeceğini, insan aklının şartlandırılmasının kişileri kutsallaştırmaya götüreceğini, kutsallaşma sonunda Nemrut ve Firavun gibi tanrı kralların zuhur edebileceğini, tarihte peygamberlerin yerine göz diken yalancı peygamberlerin olduğunu, Allahın makamına göz diken zalimlerin olduğunu işaret eden Kurt, kendisinin bugüne kadar yazdığı üç kitap hacminde deneme ve makalelerinin olduğunu belirtti. Bu yazılar içerisinden seçtiği konular üzerinden sohbetine devam etti.Çizilen karizma bozulan imaj Ağız otu,Maraş’a iki silah düştü,23 Nisanın Şuuraltı,Borç mu Hediye mi,Maraş hırsızları,Büyük vasiyet…gibi birçok makalelerinden pasajlar geçti.Şiirler paylaştı. Kendisinin kaleme aldığı “Koca Reis Muhsin Bey “Destanından bölümler okuyarak sohbetini tamamladı.

Sohbete zaman zamn dinleyiciler de katıldı.Sorular soruldu. Sıcak bir atmosferde geçen program,çay,pasta ve sahlep ikramıyla da devam etti.Dernek  geleneği bozmadı.Maraş’a özgü,otantik  ceviz oyma k sandık, program sonun da kıymetli kültür insanı Cevdet Alperen tarafından Fahri Kurt’a takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol