Öne Çıkanlar 2025–2026 sezonu öncesi hedefler DAMIZLIK KOYUN-KEÇİ BİRLİĞİNDE SEÇİM kahramanmaraş valisi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR fatih ertaş

Bu haber kez okundu.

KUNDURACILAR ODASINDA SEÇİM HEYECANI

170 üyesi bulunan Kunduracılar Esnaf Odası’nın seçimli genel kuruluna esnaf camiasından çok sayıda oda ve dernek başkanı da katılım sağladı. Genel kurul, birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı konuşmalara sahne oldu.

Esnaf Odaları ve STK Temsilcileri Genel Kurulda yer aldı. Seçimli genel kurula;

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Özkömeç,

Bakıcılar Odası Başkanı Selamet Atlı,

Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy,

Hazır Ayakkabıcılar Odası Başkanı İsmet Köfte,

Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mustafa Çiçek,

Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı Murat Sevilir katıldı.

Katılımcılar, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak esnafın dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

DİVAN OLUŞTURULDU, GENEL KURUL RESMEN BAŞLADI

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Resmi sürecin başlamasıyla birlikte genel kurulda ilk konuşmayı başkan adayı Muharrem Erpirti yaptı. Muharrem Erpirti: “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

Başkan adayı Muharrem Erpirti konuşmasında, katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür ederek sözlerine başladı. Oda yöneticileri ile birlikte hayatını kaybeden esnaf ve sanatkârları rahmetle andığını belirten Erpirti, meslektaşlarına hitaben birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Erpirti, uzun yıllardır aynı mesleğin içinde yer aldığını vurgulayarak, kunduracı esnafının sorunlarını yakından bildiğini ifade etti. 2022 yılında Kunduracılar Sanayi Kooperatifi başkanlığına seçildiğini hatırlatan Erpirti, göreve geldiklerinde kooperatifin 26 dönümlük alanının fiilen tarla durumunda olduğunu söyledi.

Tüm engellemelere rağmen projeleri hayata geçirdiklerini belirten Erpirti, kooperatifin mali yapısına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Kooperatif hesabında görevi devraldığımızda 194 bin lira vardı. Bugün bu rakam 8 milyon liraya ulaşmıştır ve tamamı kooperatifimize aittir.”

Ayrıca geçmiş döneme ait evrakların kayıp olduğunu tespit ettiklerini belirten Erpirti, gerekli başvuruların yapıldığını ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

“KUNDURACI ESNAFI BU DESTEKLERDEN NEDEN YARARLANAMADI?”

Erpirti konuşmasında, diğer meslek odalarının sağladığı destekleri örnek göstererek kunduracı esnafının bu imkanlardan yeterince faydalanamadığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumlar tarafından sağlanan desteklerin kunduracı esnafına yansıtılmadığını savunan Erpirti, sanayi alanlarıyla ilgili resmi girişimlerde bulunduklarını da ifade etti.

“Bu mesleği sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız” diyen Erpirti, genel kurulun Kahramanmaraş ve esnaf için hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

MEVCUT BAŞKAN ALİ KÖFTE: “HİÇBİR ESNAFIMIZI AÇIKTA BIRAKMADIK”

Genel kurulda konuşan mevcut başkan Ali Köfte ise, hayatını kaybeden ustaları rahmetle anarak sözlerine başladı. Seçim sürecinin sonuna gelindiğini belirten Köfte, her iki aday için de hayırlı olanın gerçekleşmesini diledi.

Görev süresi boyunca yapılan çalışmalara değinen Köfte, 2014 yılından sonra esnafın belediyeye ait dükkânlara taşındığını, kiralama süreçlerinin çözüldüğünü ve mesleğin ulusal kanallar aracılığıyla tanıtıldığını söyledi.

Her yıl esnaftan 15 kişinin ücretsiz olarak uluslararası fuarlara gönderildiğini belirten Köfte, deprem sonrası süreçte de ayakkabıcı esnafının iş yerlerine en hızlı kavuşan meslek gruplarından biri olduğunu ifade etti

“KİMSEYİ AYIRMADAN HAREKET ETTİK”

Ali Köfte, konteyner iş yerleri ve geçici çözümlerle hiçbir esnafın mağdur edilmediğini belirterek, Kanlıdere ve farklı bölgelerde esnaf için iş yerleri oluşturduklarını söyledi. Seçim sürecinde haklarında çeşitli iddialar ortaya atıldığını dile getiren Köfte, bu iddialara cevap vermeyi gerekli görmediğini ifade etti.

Köfte, mesleğin sorunlarını çözmek adına ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü ve önümüzdeki süreçte ayakkabı ve çanta imalatçıları için olumlu gelişmeler yaşanacağını da sözlerine ekledi.

OY KULLANMA İŞLEMİNE GEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından seçim sürecine geçildi. Genel kurula katılan oda üyeleri, sandık başına giderek oylarını kullandı. Seçim sonuçlarının, Kahramanmaraş kunduracı esnafı için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1602

banner1604