Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

KİPAŞ DEVLER ARASINDA!
 Türk Ekonomi Bankası (Teb) ve Ekonomist Dergisi işbirliği ve Turkcell'in desteğiyle bu yıl 9. kez düzenlenen "Anadolu Kaplanları-Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının ödül töreni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma sonuçlarına göre belirlenen "Anadolu'nun En Büyük 5 Şirketi"nin temsilcileri ödüllerini Bakan Ergün'ün elinden aldı. Ödül törenine Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Teb Genel Müdürü Varol Civil'in yanı sıra çok sayıda işadamı da katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ödül ülkemiz için yatırım, üretim ve ihracat yapan istihdam yapan en büyüğünden en küçüğüne kadar iş dünyasının tüm temsilcilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Bugün sadece en büyük firmalarımızı değil, Anadolu'da istihdam oluşturan karını, ihracatını en fazla artıran firmalarımıza da ödül vereceğiz. Yapılan araştırma sonucunda Anadolu'nun her geçen gün yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Özel sektöre ilişkin böyle kapsamlı bir araştırma yapılması, politika üreticileri açısından da son derece önemlidir. Zira, doğru bilgi edinilemediği yerde, doğru politika oluşturamazsınız".


Bakan Ergün, bakanlık olarak bu ihtiyacı fark edip, girişimci bilgi sistemi projesini başlattıklarını belirterek, "Kamunun elinde bulunan özel sektöre ait tüm verileri, entegre eden bir yapı oluşturuyoruz. Böylece ülkemizde faaliyet gösteren, ekonomik aktörlere ait verileri ortak bir havuzda toplayarak tasvip ederek, bilgiye dönüştürmeye hedefliyoruz. Bu projeyle özel sektöre ait girişim, üretim, istihdam, finansal tabloları, dış ticaret, Arge harcamaları gibi önemli rakamları sektör, yıl, bölge ve ölçek bazında analiz etme imkanına sahip oluyoruz. Bu bilgileri, kamu kesimi politika oluştururken, analistler ve akademisyenlerde araştırma yaparken, girişimciler ise yatırım yaparken kullanabilecekler” dedi.

 

-Anadolu 500'e en fazla şirket gönderen guplar

1. Boydak Holding (Kayseri)

2. Sanko Holding (Gaziantep)

3. Kipaş Holding (Kahramanmaraş)

4. Erdemoğlu Şirketler Grubu (Gaziantep)". - İstanbul

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol