banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

KİMSESİZLERİN KİMİ; AK PARTİ
 Programın açılış konuşmasını, AK Parti Onikişubat kadın kolları başkanı Neşe Şirikçi yaptı. Şirikçi, yaptığı konuşmada kimsesi olmayan çocukların kimsesi olmak için yaptıklarını belirtti. Bir çocuğu şefkatten uzak korumasız sokağın bütün tehlikelerinden korumaya sebep olmanın büyük bir mutluluk olduğunu da ifade eden Neşe Şirikçi, sözlerine şöyle devam etti. “Burada toplanmamızın amacı kimsesi olmayan ya da kimsesi olup da sokağa itilmiş çocuklarımızı barındırılıp, sağlıklı birer birey olmalarını sağlamak için topluma kazandırılması, şefkatten uzak korumasız sokağın bütün tehlikelerinden korumak ve çocuklarımızın elinden tutarak koruma altına almaya sebep olmak. Kısaca çabamız Ak parti kadın kolları olarak el ele verip bu çocuklara, gençlere hizmet edebilmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bir çocuğu mutlu edebilmek ve onlarında bu toplumda var olduğunu hissettirebilmek için düzenlediğimiz bu program inşallah çok yararlı bir program olacaktır. Bize bu anlamda maddi manevi destek veren büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Neşe Şirikçi’nin konuşmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görev yapan psikolog Ali Arslan Sarp kimsesiz çocuklarla ilgili bir sunum yaptı.


SİZLER DE BİR KİMSESİZİN KİMSESİ OLUN

Programda konuşan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu ise, kendisinin de dokuz yıl önce küçük bir kız çocuğunu alarak gönüllü aile olduğunu söyledi ve bir anısını anlattı. Reyhanlıoğlu, konuşmasına şöyle sürdürdü, “Bu projede emeği geçen 12 Şubat ilçe kadın kollarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu programla ilgili canlı canlı yaşayan biri olarak sizlere bir anımı anlatmak istiyorum. Bundan dokuz sene önce dediler ki yuvada ki bazı çocukları ailelere veriyorlarmış, misafir edebiliyorsunuz dediler. Bunun üzerine yuvaya gittim. Dedim ben çalışıyorum hafta sonları bir çocuk alıp onunla ilgilenmek istiyorum dedim. Böylece gönüllü aile oldum. Bana bir kız çocuğu verdiler o zaman kız anaokuluna daha yeni gidiyordu. Annesi kaçmış gitmiş üvey babanın elinde şiddet görmüş, ben onu bağrıma bastım o benim 3. kızım oldu. Hafta sonları evimize aldık o sevinçle geldi. Ama her hazar bırakırken oda ağladı bende ağladım. Ama çalıştığım için sürekli alamıyordum. Acaba ben hata mı yaptım diye düşündüm. Bırakırken ağlıyor üzülüyor yanlış mı yaptım diye düşündüm. Zaman geçtikçe o çocuğa iyilik yaptığımı anladım. Şimdi koruyucu annede ama hafta sonu bende onun ömür boyu sırtını dayadığı bir Nursel teyzesi var.  Ben diyorum ki sizlerde bir kimsesizin kimsesi olun ve bu çalışmalara destek verin” diye konuştu.


AK PARTİ KİMSESİZLERİN KİMİ OLMUŞTUR

AK parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç da programda bir konuşma yaptı.

Erkoç, Ak partiyle Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini ve Türkiye’yi sosyal devletle tanıştırdığını belirtti.

Kahramanmaraş’ta görevin kendisine verilmesi halinde sosyal belediyecilik de önemli atılımlar yapacağını da belirten Erkoç, önemli projelerin olduğunu ve bunları da önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi. Erkoç sözlerine şöyle devam etti, “Ak Parti’yle Türkiye’de çok şeyler değişti. Ak parti kurulduğu günden sonra kısa sürede iktidara geldi ve Türkiye’mizi sosyal devletle tanıştırdı. Kimsesizlerin kimi oldu. Geçmişte kendi ülkesinde insanlar mağdur olmakta çok büyük çileler çekmekteydi. Bugün bir yurt seyrettik. Hamd olsun bugün o çocuklar sıcak yuvalarda ev sistemine geçti ve bugün daha rahat yerlerde yaşamaktadırlar. Artık bu milletin çocukları sahipsiz değil. Aziz milletimizin yüce temsilcisi olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bu milletin yetimlerine fakirlerine devletin tüm imkânlarını hizmete sokarak sahip çıktı onları bağrına bastı. Hamd olsun devletimiz her geçen gün zenginleşmekte eve Türkiye’miz daha güzel noktalara gelmekte. Sosyal devlet anlamında da çok önemli projelere imza atılmakta hükümetimiz tarafından yapılmaktadır. Önümüzde yeni bir dönem var Kahramanmaraş’ımız artık büyükşehir oluyor. Kahramanmaraş için bu tarihi bir olay tarihi milat. Kahramanmaraş’ın çevresindeki illerin geçmişte büyükşehir olmasıyla birlikte biraz imrenerek bakıyorduk. Ama Gaziantep, Kayseri gibi birçok ilimizde büyükşehir konumundaydı. Buralara büyük avantajlar getirdi büyükşehir yapısı. Gaziantep’te metropol belediyesi ve büyükşehir belediyesi iki belediye var ama Kahramanmaraş’ta bir tek belediye var. Artık bu değişti başbakanımız bu müjdeyi verdi ve Kahramanmaraş’ımız büyükşehir oldu. Kahramanmaraş’ımızın birçok sorun ve problemleri çözülecek. Başta kentsel dönüşüm ve turizm alanında çok önemli projelerimiz var. Bunları yakın zamanda açıklayacağız ve kamuoyunun bilgisine sunacağız. Bunun yanında sosyal belediyecilikte önemli atılımlar yapacağız. Bu şehirdeki herkesin yanında olacağız. Önemli projeler yaparak kimsesizlerin kimi olacağız.  Tabi bunu anne şefkatiyle, gerçek bir anne baba gibi aynı duygularla insanımızın yanında olacağız. Onlar en iyi imkânlarda yaşasın diye biz bütün imkânları seferber edeceğiz” dedi.


TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATMIŞTIK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ise programda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ta çocuk esirgeme müdürlüğünü kapatarak Türkiye’de Kahramanmaraş’ın ilk olduğunu söyledi. Kaçar, “Ak parti ustalık dönemini yaşarken ilk icraatı olarak Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığını kurdu. Buradaki amaç icracı bir bakanlık haline getirmekti. Kadınla ilgili, çocuklarımızla, ailelerle ilgili toplumla ilgili sorunları bakanlık olarak çözmek için büyük adımlar atıldı. Tabi en güzele biz Kahramanmaraşlılar olarak bakanlığımızın bütün faaliyetlerine sağ olsun il müdürlüğümüzün öncülüğünde güzel adımlar atıyoruz. En önemlisi Türkiye’de bir ilke adım atmıştık. İlk defa biz çocuk esirgemeyi kapattık, çocuklarımız evlere yerleştirdik. Gönüllü ailelerin yanlarına yerleştirdik. Bundan dolayı tüm Kahramanmaraş olarak kendimizden gurur duymak zorundayız” diye konuştu.


TOPLUMUN UNUTULAN KESİMİNİ KUCAKLADIK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, 11 yıllık Ak parti iktidarı döneminde gerçekten toplumun unutulan, yok sayılan kesimini kucaklamaya çalıştıklarını söyledi. Güvenç, Kadınlarımız, özürlülerimiz, yavrularımız ve yıllardır, kapımız çalınmadı diyen bir insan bırakmadan onlara ulaşmaya ve problemleri bir bir çözmeye başladıklarını. Bu problemlerin çözümünün temeli aile müessesesini ayakta tutmaktan geçer. Bizde aile müessesesini ayakta tutmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde çok daha sağlıklı neslin yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Güvenç’in konuşmasının ardından Ak Parti İl Başkanı ve Baro Başkanı Metin Doğan bir konuşma yaptı. Doğan, “Bugün çok duygulandık asıl sorumluluklarımızı hatırladık. Ama bugün Türkiye dünden çok daha iyi. Gerçekten ezilmişlerin, ötekileştirilmişlerin sahibi Ak parti 10 yıllık döneminde çok büyük projelerle sosyal sorumluluk gerektiren programlara ele attı. Bu istikrarın yürümesi için yerel seçimlerde çok çalışmalıyız, partimizin oylarını artırmalıyız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programa, Ak parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Mehmet Sertpolat, Ak parti 12 Şubat ilçe Başkanı Ahmet Özdemir, Ak parti kadın kolları başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, Ak parti 12 Şubat ilçe Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda Ak partili kadın katıldı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol