banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR EKEN Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

KALİDA’DAN ÜYELERİNE KOÇLUK EĞİTİMİ
 KALİDA, üyelerine verdiği eğitim desteği hız kesmeden devam ediyor.  Avrupa’nın ilk sertifikalı koçluk programları eğitimini veren Uzm. Psk. Kazım Yurdakul,  KALİDA üyelerine   “Her Düzeyde Yönetici İçin Koçluk Becerileri” eğitimi verdi.

İŞÇİLERİ LİMON GİBİ GÖRMEYİN

 “Her Düzeyde Yönetici İçin Koçluk Becerileri” eğitiminde Uzm. Psikolog Kazım Yurdakul, üyelere çalışanlarını daha iyi yönetmesinin ipuçları anlattı. İyi bir yöneticinin çalışanlarını yormadan, onları sömürmeden gelişimlerine katkı sağlaması gerektiğini belirten Yurdakul,  “Bu açıdan bakıldığında iyi bir yöneticinin aynı zamanda iyi de bir koç olması gerekir. Yönetici, işveren ve işçi arasında filtre görevi görmeyi başarmalı, aradaki dengeyi sağlayabilmeli. İşverenler, İşçilerini limon gibi görmemeli.  Sürekli sıkılan bir işçi bir süre sonra verim alınamaz hale gelir ki bu da işletmenize aslında zarar getirir.” diye konuştu. Türkiye’deki firmaların son yıllarda bu konularda az da olsa bilinçlendiğini dile getiren Yurdakul, iyi bir yöneticinin en önemli özelliğinin çalışanlarını motive etmek olduğunu sözlerine ekledi. Koçluk eğitimini alan kişilerin krizleri iyi yönettiğine değinen Yurdakul, “İnsanın olduğu her yerde problemler vardır. Bir de problemi çözen veya kriz haline getirebilen yöneticiler vardır. Koçluk becerilerini geliştirmiş bir yönetici için çözülemeyecek problem azdır.”dedi.

Eğitimden sonra konuşan katılımcılar, doğru karar vermenin yöneticilik için yeterli olmadığını,  asıl önemli olan noktanın çalışanları motive etmek olduğunu anladıklarını belirttiler. Eğitim programı katılım belgesinin verilmesi ve fotoğraf çekimleriyle sona erdi. 


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol