banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

İTFAİYE’DE 2013 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder başkanlığında, amirler ve çavuşların katıldığı, faaliyet raporlarını sunulduğu toplantıda; 2013 yılında meydana gelen yangın, trafik kazası, boğulma, göçük vb. olayların istatistiği, bu olaylara müdahale süresi ve yöntemleri değerlendirildi.2013 yılı verilerine göre, ilimizde 1054 yangın vakasının yaşandığı, bunların %29’unun çocukların ateşle oynamasından, %26’sının ise sigara izmaritinden çıktığı ifade edildi.

Yangınların %59’unun açık , %41’nin ise kapalı alanlarda çıktığı, müstakil ev ve apartman dairelerinde 98, fabrikalarda 61, araçlarda 70, iş yerlerinde ise 32 yangın vakasına müdahale edildiği belirtildi.

Toplantının sonunda, yapılan AR-GE çalışmaları değerlendirilerek, Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı yapılanması çerçevesinde ilçe ve belde itfaiyelerinin genel durumu görüşülerek,  itfaiye personel yapılanması ve araç-gereç ihtiyacı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; şehir merkezindeki 9 şube ile yangına müdahalenin ortalama 4 dakikaya düşürüldüğü, bu sayede olası yangınlarda can ve mal kaybının ortadan kaldırıldığı yada en asgariye indirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesi’nin, gerek personel gerekse araç-malzeme-teçhizat yönüyle İstanbul İtfaiyesi ile yarıştığı, İstanbul İtfaiyesi’nin ise New York İtfaiyesi ile yarıştığı, hedef çıtasının yükseltildiği ölçüde insana hizmetin kalitesinin de yükseltileceği vurgulandı.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol