Öne Çıkanlar NEY KONSERİ VE EBRU SANATI KURSU dizi ŞEHİTLER YÜREĞİMİZE KOR ATEŞE DÜŞÜRDÜ TOPLU KONUTLARDA KURA HEYECANI SALONU KAHKADAN KIRDI GEÇİRDİ

Bu haber kez okundu.

İSTİKLAL MADALYASI VERİLİŞİNİN 99. YIL DÖNÜMÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından şehre İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Trabzon Caddesi’nde düzenlenen programda; Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Şehrin sembolü olan kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayrettin Güngör tarafından şanlı Türk Bayrağı’na takılarak İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

ECDADIMIZ VAKTİNE HAZIRDI

Madalya Günü programında konuşan önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahraman şehrimize İstiklal Madalyası verilişinin 99. yılını kutluyoruz. Maraş’ın kurtuluşu, Anadolu’nun savunmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok önemli bir yere sahiptir. Kahraman şehrimiz, Avukat Mehmet Ali Bey’in Âlem-i İslam’a Hitap Beyannemesi’nde yazdığı gibi aziz ecdadımızın vaktine hazır olmasıyla kurtarıldı. Avukat Mehmet Ali Bey, oğlu Şahap, Sütçü İmam, Rıdvan Hoca, Abdal Halil Ağa, Senem Ayşe, hülasa kadını erkeği, genci yaşlısı tüm Maraşlı vaktine hazırdı.

Tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, bu mukaddes toprakları korumak için can veren tüm şehitlerimizi ve deprem şehirlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” cümlelerini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol