banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

HAYATTA İKEN BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS, ORGAN BAĞIŞIDIR
 Açılışa Vali Şükrü Kocatepe, İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, Mülki Amirler, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Organ bağışı hakkında farkındalık oluşturmak, konunun önemini vurgulamak ve bu sayede  organ bağışı yapan vatandaşların sayısını arttırmak amacıyla Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile kurulan standın açılış konuşmasını yapan Vali Şükrü Kocatepe, organ bağışının önemine dikkati çekti. Kişilerin sağ iken organlarını bağışlamalarının, yaşamlarını yitirdikten sonra başka insanların sağlıklı yaşama kavuşmasına ve mutluluğuna vesile olacağını bunun ise en güzel hayırlardan biri olacağını belirten Vali Kocatepe, tüm vatandaşları organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet etti.




Vali Kocatepe; 'Ben de organlarımı bağışladım'

Vali Kocatepe; “Allah’ın verdiği canı ne zaman alacağı bilinmez. Ben Kütahya Valisi iken organlarımı bağışladım. İnsanların maddi ihtiyaçlarını bir süreliğine karşılarsınız ama bir kişiye organ ya da doku bağışlarsanız hayatını devam ettirdiği sürece organ bağışlayan kişiye teşekkür eder. Organ bağışı yardımlaşma ve birlikteliği güçlendirir” dedi.  İl Müftüsü Muhammet Gevher’de organ ve doku bağışının dini boyutuna dikkati çekerek, “Günümüzde hala organ bağışı konusunda günah mı değil mi diye tereddüt yaşayanlar var. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmakla eş değerdir” diye konuştu.  

İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil ise, “Bilindiği üzere organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönemde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden oluyor. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması Sağlık Bakanlığımızın öncelikli hedeflerindendir. Ülkemizde her geçen gün organ nakli hizmetlerinde gelişmeler kaydedilmekle birlikte nakil seviyelerinde henüz hedeflenen seviyeye ulaşılamamıştır” şeklinde konuştu.  

'Hayatta iken bırakacağınız en güzel miras, yapacağınız organ bağışıdır' diyen Çitil, “Ülkemizde, 06.02.2014 tarihi itibari ile 56.358, ilimizde ise 688 Kronik Böbrek Yetmezliği hastası, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Kalp ve Karaciğer nakli bekleyen hastalar, böbrek hastaları kadar şanslı değillerdir; uygun organ bulunmadığı takdirde kısa bir süre içinde yaşamlarını kaybetmektedirler” bilgisini verdi.










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol