banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

DİK DURUŞ SERGİLEYİN!
 Kahramanmaraş, Gaziantep, Elbistan, Afşin, Türkoğlu, Göksun ve Pazarcık’tan katılan gazetecileri ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan Başkan Kamil Dalkara, gazetecilerin gününü kutladı, basının önemine vurgu yaptı, halen 100’ün üzerinde tutuklu gazetecinin bulunduğuna işaret ederek, “Basın bizim aynamız, dünyaya açılan kapımız ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru. Basın sadece çıkar ilişkilerine dayanarak haber ve yorum yapmadan, özgürce, gerçek habercilik anlayışı ile hareket edip, doğruları kamuoyuna aktarmalıdır” dedi.

Gecenin ilk konuşmasını Pazarcık DHA adına Mustafa Kılıçlı, arkasından Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Gazeteciler Cemiyeti Derneği adına da Akif  Arslan konuşurken, gazeteci Mehmet Fiskeci’nin söylediği şarkı ayakta alkışlandı.

Sonra da Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen konuştu. “Her günümüz böyle olsun isterim. Demokrasinin, insan haklarının ve düşünce özgürlüğünün linç edildiği bir günde gününüz kutlu olsun”


İNSANLARIN YÜRÜYÜŞÜ DEĞİŞTİ

Günümüzde basının iktidarları hoşnut kılacak, iktidarı üzmeyen haberler yapmakta olduğunun altını çizen Başkan Dalkara, dik duruş sergileyene basının her dönemde itibar gördüğü gerçeğini dile getirerek, Mart ayında yapılacak yerel seçimde yine aday olduğunu vurguladı, “Hedefimiz Pazarcık’ı hak ettiği yere taşımak. Bu dönemde bilgi ve birikimimle Pazarcık ilçesine hizmet ettiğime ve başarılı bir başkan olduğuma inanıyorum. Yeterli mi, tabi ki değil. İlk 5 yılım çok zor şartlarda geçti, muhalefette idik, projelerimiz engellendi, yolumuza taş kondu, Maraş’ın aynası, beyaz çizgisi Pazarcık’ta insanların yürüyüşünü, davranışlarını değiştirdik. Çünkü bunu yapmaya söz vermiştik, başardık. Pazarcık Maraş’ın en gelişmiş, ama ötelenmiş bir ilçesi” diye konuştu.


MYO, 12 YILDIR PAZARCIK’A GETİRİLEMEDİ

Bu meselede hayli dertli olan, çok da mücadele veren, ancak bürokratik ve siyasi erkleri yenemedikleri için Pazarcık Meslek Yüksek Okulunu 12 yıldır getiremediklerini işaret eden Dalkara, yer konusunda iktidarın hep zorluk çıkarttığını ifadeye çalışırken, son olarak şunları söyledi; “Bahçe ve İslahiye bizim ilçelerimiz olmamasına rağmen, KSÜ bu ilçelere MYO kuruyor, ama Pazarcık’tan bu eğitim yuvasını esirgiyorlar. Ha, p eşlerini bırakmış değilim, bırakmayacağım. MYO Pazarcık’a şart. Seçimden sonra yine bu meselenin takipçisi olacağım”

Gecenin son saatlerinde gazetecileri hediyeye boğan Dalkara, geldikleri için basın mensuplarına teşekkür etti. 










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol