banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

DESTEK KARTLARI ARTIK HER MARKETTE GEÇERLİ OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl dar gelirli ailelere verdiği ve bu yıl toplamda 35 bin aileye verilen ve içerisinde belirli bir limit olup Kahramanmaraş genelinde birkaç markette harcanabilen sosyal destek kartları artık post cihazı olan bütün marketlerde kullanılabilecek. Konuyu gazetemize değerlendiren Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, esnafların yapması gerekenin bu kart sahiplerini kendi işletmesine çekmek olduğunu belirtti. Bu düzenlemeden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür eden Başkan Özsoy, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün odamızı ziyaretinde konuştuğumuzda esnafımıza müjdesi oldu. Kahramanmaraş’ta 35 bin dar gelirli aileye Ramazan ayı dolayısıyla sosyal destek kartları verdiğini söyledi. Bu kartlar önceden sadece birkaç esnafta geçerli olurdu. Ancak şimdi post cihazı olan tüm esnaflarımızda geçerli olacak. Vatandaşlarımız istediği yerden harcayabilecek. Ekmek aslanın karnının içerisindedir. Esnaflarımız artık birazda indirim yaparak bu destek kartlarına sahip olan vatandaşları kendilerine çekmelidir. Bu düzenlemeden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ESNAFIMIZ HALK EKMEK KONUSUNDA ANLAYIŞLI OLSUN

Ramazan ayının başlamasıyla beraber üretimini artıran ve ekmeğin tanesini bir lira 60 kuruştan satan halk ekmek normal ekmek fiyatının yarısı kadarına sattığı için özellikle bazı bakkallardan ve marketlerden tepki almıştı. Bu konuya da değinen Başkan Özsoy, esnaflardan bir ay boyunca anlayışlı olmalarını istedi. Başkan Özsoy, bu durumun sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu vurguladı. Başkan Özsoy, “Halk Ekmek Kahramanmaraş’ta bir lira 60 kuruştan ekmek satıyor. Bizim odamıza kayıtlı marketlerde 3 TL’ye satılıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün odamızı ziyaretinde bu konuyu kendisiyle istişare ettik. Kahramanmaraş’ta halk ekmek 25 bin ile 30 bin arasında üretim yapıyordu. Ramazan ayında üretim sayısı 80 bine yükseldi. Doğal olarak vatandaş bakkal veya market yerine halk ekmeğe gidiyor. Bu konuyu başkanımıza söyledik. Biz oda olarak esnafımızı, kendileri de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kahramanmaraş Halkı’nı düşünüyor. Bu konuya karşı gelemeyiz. Ramazan ayı boyunca esnafımız bu konuda anlayışlı olmalılar. Esnafımız bu konuda biraz dertli olabilir. Bu konuda anlayış gösteriyoruz. Vatandaş halk ekmekten veresiye alamaz. Ancak mahallesindeki bakkaldan veya marketten istediği gibi veresiye alabilir. Esnafımızın avantajı da bu olacak. Halk ekmek şu anda zarar ediyor. Ancak kendiler de bunu sosyal belediyeciliğin gereği olarak görüyorlar. Zaten bu sorun Türkiye genelinde var. Kahramanmaraş’a özgü bir durum değil. Bütün yerlerde halk ekmek ile mahalle bakkalları bu tarz sorunlar yaşayabiliyor” şeklinde konuştu.

ALIŞVERİŞİ MAHALLE BAKKALINIZDAN YAPIN

Önceki yıllarda Ramazan ayında şehrin birçok noktasında alakasız yerlerde bayram şekeri, çörek ve hoşaflık malzemeler gibi ürünlerin satıldığını ve bu durumdan şekerci esnafının mağdur olduğunu belirten Başkan Özsoy, bu sorunu çözdüklerini açıkladı. Başkan Özsoy, vatandaşlardan zincir marketler yerine mahallelerindeki marketleri ve bakkalları tercih etmesini istedi. Başkan Özsoy şunları kaydetti: “Önceden Ramazan ayında lokantalar kapalı olurdu. Bunların önünde çörek, hoşaflık malzemeler, bayram şekeri gibi ürünler satılırdı. Sadece lokanta önlerinde değil, Kapalıçarşı’nın içerisinde yüncüler gibi alakasız yerlerde yine bu tarz ürünler tezgahlar kurulup satılırdı. Berberlerin önünde bile şeker satıldığını biliriz. 2010 yılında göreve geldiğimizde bu durumu engelledik. Bunları zaman içerisinde peyderpey kaldırdık. Herkes kendi mesleğini yapmalıdır. Böyle daha güzel olur. Esnafımız zor durumda bunu biliyoruz. Ekonomik kriz dünyayı vurdu. Artık ne kazanıyorsak, Allah bereket versin diyeceğiz. Halkımıza da seslenmek istiyorum; Alışverişlerinizi zincir marketlerden yapmayın. Mahallenizdeki bakkaldan yapın. Bakkallar 10 TL’ye aldığı malı 11 TL’ye satarken, elindeki ürün bitene kadar 11 TL’den devam eder. Bu durum zincir marketlerde böyle değil. Halkımız gördüğünü değil de, ihtiyacı olanı alırsa daha ucuza mal etmiş olur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol