banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

DEDEOĞLU, TBMM’DE GAZETECİLERİN  SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ
 Dedeoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yapmış olduğu konuşmada, gazetecilik mesleğinin ülkemizdeki en önemli meslekler arasında yer aldığını bildirdi.

MESLEKİ SORUNLAR

Gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarını hatırlatan Dedeoğlu, bugün ülkemizde yerel basında çalışan gazetecilerin de, ulusal basında çalışan gazetecilerin de çok sayıda mesleki sorununun bulunduğunu iddia etti.

Bu sorunların tek tek ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğine de işaret eden Dedeoğlu, çalışan gazetecilerle birlikte okullarından mezun olan gazetecilerin de sorunlarının çözülmesi gerektiğini açıkladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Dedeoğlu, basın hürriyetinin Anayasa ile güvence altına alındığına da değinerek,“Haber alma özgürlüğü Anayasal bir haktır ve dolayısıyla ülkemizde Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Basın özgürlüğü demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisidir” dedi.

YEREL BASIN

Kısıtlı imkânlar nedeniyle yerel anlamda gazete ve televizyon yayını yapmanın, ulusallara oranla daha zor ve zahmetli olduğuna işaret eden Dedeoğlu, yerel basına yönelik başta kullanılan araç-gereç ve malzeme olmak üzere pek çok konuda teşvik sağlanmasını istedi.

Dedeoğlu, tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol