banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

‘BİR USTA BİN USTA’ PROJESİ
 Anadolu’da kaybolan veya kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmak ve meslek ustalarının deneyimlerini genç nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi olan ‘bir usta bin usta’ kapsamında başlatılan ahşap oymacılık kursuna katılım ve ilgi büyük oldu.

Kurs ustası Bekir Nedirli, “Bu proje kapsamında açılan ahşap oymacılığı kursuna katılan tüm kursiyerler birer çırak gibi yetiştiriliyor. Oymacılığın ince hünerlerinden olan zımparalama, zımbalama ve kalem tutma gibi beceriler öğretildi. Ayrıca kursiyerlere tepsi yapımı, oyma takımı, kalem ve makine kullanımı hakkında detaylı bilgiler verilerek, bilinçlenmeleri sağlandı. Kursiyer oldukça meraklı ve hevesli. Kahramanmaraş’ta bizler ustalık bilgilerimizi aktararak geleceğin ustalarını yetiştirmeyi amaç edindik. Bir usta bin usta kursiyerleri ile bu gururu yaşıyoruz” dedi.


22 KASIM’DA BAŞLADI, 10 NİSAN’DA BİTECEK

Bu eğitim seminerine ön ayak alan birliğin başarılı temsilcilerinden olan Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil. Kahramanmaraş oymacılığı hakkında kursiyerleri bilgilendirdi, ayrıntılı bilgiler verdi, mesleğin inceliklerini anlattı, “Dördüncü yılını tamamlayan ‘bir usta bini usta projesi’ Anadolu’da yok olmak üzere olan meslekleri yeniden canlandırıyor. TC Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığında gerçekleşen projede, her yıl 5 ilde,  3 ile 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenleniyor” diye konuştu, bu tür seminerlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.











Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol