banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN AKKURT’TAN MÜJDE!

Avrupa Birliği’nin fonladığı Türkiye Esnaflar ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nun organize ettiği İstihdam için Mesleki Eğitim Programı kapsamında Kahramanmaraş Terziler Ve Konfeksiyoncular Odası’nın kadın üyelerine ‘Çırak Nasıl Yetiştirilir?’ konulu seminer verildi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen seminere, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de katıldı. Seminer öncesi katılımcılara seslenen Başkan Güngör, mesleki eğitimin artması ve yeni ustalar yetişmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Başkan Güngör’ün ardından projeyi değerlendiren Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, yakın zamanda konfeksiyoncu esnafı için yeni sanayi sitesi kazandıracaklarını kaydetti.

 SURİYELİ ÇIRAKLAR OKUMA YAZMA EĞİTİMİ ALACAK
Akkurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İMEP Projesi kapsamında Çıraklık Eğitim Merkezi ve Türkiye Esnaflar ve Sanatkârlar Konfederasyonu işbirliği ile düzenlenen eğitim seminerimizde bayan esnaflarımıza yer verdik. Yaklaşık 60 tane bayan esnafımız burada Z kuşağı ile ilgili eğitim alacaklar. Çırak nasıl yetiştirilir, bu konuda bilgilendirmek adına bayan esnaflarımızı buraya topladık. Hepsine katıldıkları için teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e bizi kırmayıp katıldığı için teşekkür ediyoruz. Konfeksiyon ve imalatçı esnafımıza nasıl faydalı işler yapabiliriz bu konuda sürekli görüşüyoruz. Yeni sanayi siteleri inşa etmemiz gerektiğini kendisi de biliyor. İnşallah yakın zamanda esnaflarımıza özellikle imalatçı esnaflarımıza bir sanayi sitesi kazandıracağız. Çeşitli imalatçı esnafımızın olduğu yerlerde Suriyeli eleman fazlasıyla var. Bu nedenle bu proje kapsamında Suriyeli çıraklara da eğitim veriliyor. Okuma ve yazma eğitimleri veriliyor. Bundan sonraki süreçte Çıraklık Eğitim Merkezi’ne göndereceğiz. Bizim verdiğimiz eğitimle okuma yazma eğitimi alıyorlar. Ayrıca vatandaş olma yolunda da çok büyük avantaj kazanıyorlar.”

 MESLEK USTANIN YANINDA ÖĞRENİLİR
İMEP Proje İl Koordinatörü Gül Ayşe Yetmez ise, bu proje ile istihdamı artırmak istediklerini belirtti. Bir mesleğin okulda öğrenilmediğini, ustanın yanında öğrenildiğini vurgulayan Yetmez, bu seminere katılanların çok başarılı çıraklar yetiştireceklerine inandığını söyledi. Yetmez şunları kaydetti: “Bu program 2020 yılının başında başladı. Fakat pandemi dolayısıyla bir senelik erteleme oldu. 2021 yılından itibaren faaliyetlerimize başladık. Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Mesleki Eğitim Merkezi ile beraber çalışıyoruz. Suriyeli ve Türk öğrencilerimize mesleki eğitim yoluyla istihdamlarının artırılmasını sağlıyoruz. Bütün terzi ve konfeksiyon işleten işletmeler çırak yokluğundan bahsediyorlardı. Çırak yokluğunun olmasının sebebi çocukların bu alana yönelmek istemeyişlerinden kaynaklanıyordu. Sürekli akademik kariyer isteyen nesil vardı. Fakat şöyle bir gerçek var. Herkesin akademik kariyer diye bir beklentisi olmamalıdır. Çocuklar yeteneklerine göre değerlendirilmelidir. Çok yanlış şekilde kullandığımız bir ifade var ‘Oku adam ol’ bence bir insanın adam olması için bir mesleğinin olması gerekiyor. Toplumda bir yerinin olması gerekiyor. Mesleği olan insanın bu toplumdaki itibarını hepimiz biliyoruz. Akademik kariyerden ziyade mesleki eğitime daha fazla önem vermelerini tavsiye ederim. Bir meslek okulda öğrenilmiyor. Bir meslek en güzel ustanın yanında öğreniliyor. Bu konuda Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndaki her başkanımız aynı fikirde. Dolayısıyla bu çok güzel bir sinerji yarattı. Her meslek gruplarındaki başkanlarımız kendi üyelerine yönelik bu eğitimleri düzenliyorlar. Bugün Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nın bayan üyeleriyle birlikteyiz. Bayan üyelerinin yoğun ilgisi bizi çok mutlu etti. Çok başarılı çıraklar ve ustalar yetiştireceklerine eminim.”

Haber : Manşet Gazetesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol