banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR EKEN Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

BAŞARILI ORTOPEDİ AMELİYATIYLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
 Doğuştan kalça çıkığı (DKÇ) rahatsızlığı bulunan 25 yaşındaki Zeynep Ölken, kendisine DKÇ zeminde kalça kireçlenmesi tanısı konulduktan sonra gittiği pek çok sağlık kuruluşunda ameliyat olması gerektiği, ancak ameliyatın zor ve tam olarak düzelememe ihtimali olduğu söylenmiş. Bu nedenle uzun süre ameliyat olmaktan uzak duran Ölken, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin yaptığı başarılı çalışmaları duyunca ameliyat olmaya karar verdi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarından Opr. Dr. Gökhan Sever’e başvuran Zeynep Ölken’in, her iki kalçasında hareket kısıtlılığı ve ciddi ağrısı olduğu ve zorlukla yürüdüğü görüldü.

Opr. Dr. Sever, yaptığı görüşme neticesinde, ameliyat olması gerektiği konusunda hastayı bilgilendirdi ve ameliyat kararı verildi. Çok nadir uygulanan bir cerrahi yöntemle Ölken’in her iki kalçasına aynı anda ardışık olarak total kalça protezi uygulandı.

Bunun, kalça kireçlenmelerinde uygulanan majör bir cerrahi yöntem olup, her iki kalçaya da aynı anda yapılmasının avantajları olduğu kadar, dezavantajları da bulunduğunu belirten Opr. Dr. Sever, her iki kalçanın aynı anda ameliyata alınmasının, hastanın tekrar anestezi almasında karşılaşabileceği sorunları önlemesi ve hastanın rehabilitasyonunu kolaylaştırması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Opr. Dr. Sever “Ancak bu durumda hastanın tıbbi durumunun bu cerrahiye uygun olması gerekir” dedi.

Hastayla ameliyat öncesi bir risk değerlendirmesi yapıldığını söyleyen Opr. Dr. Sever, şunları kaydetti:

 “3 saat süren başarılı bir operasyon sonrasında hasta ertesi gün ayağa kaldırılarak ayaklarının üzerine basması sağlanmıştır. Ameliyattan 5 gün sonra taburcu edilen hasta gayet mutlu bir şekilde hastanemizden ayrıldı. Ameliyattan 15 gün sonra kontrole geldiğinde hastamızın sağlık durumunun ve moralinin çok iyi olduğu gördük.”

Opr. Dr. Sever, yapılacak uygun cerrahi girişimlerle hastaların topluma kazandırılabileceğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Bu hastamızda doğuştan kalça çıkığı zemininde her iki kalçada kireçlenme oluşmuş. Ağrı nedeniyle hastada hareket kısıtlılığı olup, bu da sosyal hayatını olumsuz etkilemiştir. Hastaların bu ağrılı kalçayla ve kireçlenen ağrılı dizleriyle yaşamaları kaderleri olmadığını gibi, yapılacak uygun cerrahi girişimlerle hastalar topluma kazandırılabilirler. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak Ortopedi ve Travmatoloji branşında başarılı işler yapmaya devam edeceğiz.”

‘’HAYATIM DEĞİŞTİ’’-

Sağlığına kavuşan Zeynep Ölken ise yıllarca ameliyatın olumsuz sonuçlanabileceği endişesiyle, sıkıntılı bir hayat sürdürdüğünü, ancak Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarından Opr. Dr. Sever’i tanımasıyla hayatının değiştiğini söyledi.

Ölken, ‘’İyi ki bu hastaneyi, doktorumu tanımışım. Bundan sonra sağlıklı ve rahat bir hayat sürebileceğim. Şükürler olsun. Hem hastaneden, hem de doktorumdan Allah razı olsun” diyerek, mutluluğunu dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol