banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

BAKAN EROĞLU, TOPU MECLİS’E ATTI

Dedeoğlu, soru önergesinde ayrıca elektriği kesilen üreticilerin de büyük sıkıntıya düştüğünü ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltmişti:

“Elbistan Kalealtı Sulama Birliği çalışanlarının yaklaşık bir yıldır maaş alamadıkları doğru mudur? Doğru ise bu mağduriyeti nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?

Sulama birliklerinde çalışan işçilerin durumu bundan sonra ne olacak? Elektriği kesilen birlik ve bu birliğe bağlı üreticilerin sıkıntılarını nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?”

Dedeoğlu’nun bu konudaki soru önergesine hükümet adı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde cevap verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu konuda topu Meclis’e atarak, “Sulama birliklerinde çalıştırılan personelin işvereni 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu gereğince birliktir. Personel, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalıştırılmaktadır. Birlik personelinin sosyal ve ekonomik haklarının birlik meclisi tarafından belirlenmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol