banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

AVNET CEO ZİRVESİ SAPANCA’DA YAPILDI

Konukoğlu, “Bu ailede de böyledir, şirketlerde de böyledir, ülkede de böyledir. Kardeşlerimle el ele vererek SANKO’yu istikrarlı bir şekilde büyüttük, Gaziantepliler olarak ise ortak akıl anlayışı ile Gaziantep’i Türkiye’de örnek alınan kent haline getirdik” dedi.

SANKO Holding - Avnet ortaklığı ile kurulan bilişim sektöründeki AvnetTechnology Türkiye Genel Müdürlüğü ve IBM Türkiye Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Sapanca Richmond Otel’de “Avnet CEO Zirvesi” düzenlendi.

Avnet’in IBM ürününe yönelik birlikte iş yaptığı partnerlerinin sahibi / iş ortağı düzeyindeki 40 konuğun katıldığı Avnet CEO Zirvesi’nin ana konuşmacısı olan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş yaşamından kesitler sundu, SANKO’nun tarihsel sürecini ve Gaziantep’in gelişimini anlattı.


KARDEŞLERİMLE KENETLENDİK

Kardeşleri ile birlikte el ele vererek SANKO’yu istikrarlı bir şekilde büyüttüklerini ve büyütmeye de devam edeceklerini belirten Konukoğlu, her zaman Türkiye’nin büyümesinin en az yüzde 50 üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.

Yatırımları planlarken dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlediklerini kaydeden Konukoğlu, sanayicileri kriz ortamlarında yatırımları durdurmamaya çağırdı. SANKO olarak kriz dönemlerinde yatırımları gerçekleştirdiklerini anımsatan Konukoğlu, “Kriz döneminde yatırımı başlatırsanız, krizden çıkma döneminde yatırımı tamamlamış ve piyasaya girmiş olursunuz. Eğer sektörün zirve yaptığı dönemde yatırım yaparsanız hem maliyeti artırırsınız hem de zirve sürecini yatırımla geçirmek durumunda kalırsınız” diye konuştu.



PANİK YAPMAYIN

“Krizlerde yatırımlar durdurulmamalı, aynı kararlılıkla ve artırılarak sürdürülmeli” diyen Konukoğlu, “geçici dönemler” olarak tanımladığı kriz dönemlerinde daha çok çalışılması, hedefe ulaşmak için daha azimli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Kişileri ve şirketleri krizlerin ya da olumsuzlukların değil, panik ortamının bitireceğini vurgulayan Konukoğlu, kriz dönemlerinde yapılabilecek en büyük yanlışın, paniğe kapılıp, yatırımları yavaşlatmak veya durdurmak olacağını bildirdi.

Kurdaki belirsizliğin büyük bir sorun olmakla beraber, şirketleri kur tablosunun değil, paniklemenin bitireceğine işaret etti.

Konukoğlu, konuşmasında Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine sağladıkları destekleri de, “teşvik amacıyla” dile getirdi.

Gaziantep’in sanayileşmesi ve büyümesinin sırrına değinen Konukoğlu, ortak akıl anlayışı sayesinde kent yararına olacak kararları aldıklarını ve uyguladıklarını ifade etti. Konukoğlu, ortak aklın hakim kılınması sayesinde Gaziantep’in Türkiye’de örnek alınan, ekonominin merkezi, huzurun sembolü haline kavuşturulduğunu belirtti. 


AVNET GENEL MÜDÜRÜ EREN

Zirvenin konuşmacılarından Avnet Türkiye Genel Müdürü Hakkı Eren iseAvnet Türkiye olarak bu kadar önemli bir toplantıya evsahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Gelenekselleştirecekleri Avnet CEO zirvesine katılan ve kendileri ile görüşlerini paylaşan misafirlere teşekkür eden Eren, “Avnet’in başarısının temelinde olan iş ortaklarımızla birlikte bilişim pazarında fırsatlar ve farklar yaratmaya devam edeceğiz” diyerek, iddiasını ortaya koydu.

Eren, Fortune DergisiElektronik Toptancısı Kategorisinde En Beğenilen Şirket2013”dahil,5 yyl üst üste seçilen Avnet’in, Türkiye’de de IBM’in dünya genelinde 150’den fazla ülkede tüm distribütörler arasında “En İyi Distribütör” seçilerek 140.000 USD cirosuyla “pazardaki büyümeden fazla büyüme” hedefiyle 2014’te de sektörün gözde şirketi olmaya devam edeceğini kaydetti.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Konukoğlu’nun da katıldığı toplantı, gala yemeği ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol