banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR dizi

Bu haber kez okundu.

AKARYAKITA GELEN ZAMLAR OTOPARKLARI DA VURDU

Pandemi döneminde getirilen zorunlu kısıtlama kararları, uçuş yasakları ve üretimdeki daralma gibi nedenlerle dibe vuran brent petrol fiyatı korona virüs yasaklarının kaldırılması ile yükselişe geçmişti. Yaşanan yükselişin üzerine patlak veren Rusya - Ukrayna savaşı fiyatların üzerine tuz biber ekmiş oldu. Türkiye’de son 3 ayda akaryakıt fiyatlarına yüzde 150 civarında zam geldi. Bu durum birçok sektörü olumsuz etkilerken, otoparklardan bundan nasibini aldı. Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz yıllarda otopark kullanan vatandaşlar boş park yeri bulmakta güçlük çekerken, evine, işine gitmek ve diğer ihtiyaçları için araç kullanan vatandaşlar, akaryakıta son zamanlarda gelen zamlar sonrası adeta kontak kapattı. Bu durum sonrası kentte bulunan otoparklarda sürücüler rahatlıkla yer buldu. Akaryakıta yeni zamlar gelmesi durumunda otoparkların mevcut durumundan daha da boş kalacağı ön görülüyor.

ŞEHİR TRAFİĞİ AZALDI

Kahramanmaraş’ta son yıllarda şehir trafiği büyük sorun olurken akaryakıt zamları sonrası araç kullanan sayısının azalmasıyla beraber şehir trafiği de rahatladı. Araç kullanmanın adeta lüks hale gelmesi ve birçok vatandaşın zorda kalmadıkça araç kulanmamaması ulaşım için alternatif yollar aranmaya başlamasına sebep oldu.

TOPLU TAŞIMA TERCİH EDİLİYOR

Akaryakıt zamları sebebiyle araçlarını kullanmayan vatandaşlar toplu taşımayı kullanmaya başladı. Son dönemlerde toplu taşımada doluluk oranı gittikçe artarken, toplu taşıma şoförlerinin otobüslerin tamamen dolu olması sebebiyle bazı durakları atlaması vatandaşlarda tepkiye yol açtı. Mevcut toplu taşıma sisteminin Kahramanmaraş’a yetmediğini belirten bazı vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden yeni otobüs hatları oluşturmasını, kullanımdaki otobüs sayısını artırmasını ve raylı sistem gibi alternatif toplu taşıma araçlarının Kahramanmaraş’a yapılmasını bekliyorlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol